Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanović u BiH:

'Ovaj dom nije samo hrvatski. Otvoren je svima koji žele graditi modernu BiH'

Zoran Milanović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
01.12.2014.
u 12:43

Predsjednik Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva don Anto Jelić u svom je govoru naglasio da je Milanović shvatio stratešku važnost opstanka Hrvata u BiH.

Premijer Zoran Milanović, na početku dvodnevnog posjeta Bosni i Hercegovini, u Sarajevu je sudjelovao na svečanom otvaranju dijela zgrade Studentskog doma "Dragutin Dujmušić" u vlasništvu Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva

Milanović je istaknuo da je u Sarajevu uvijek bila vidljiva i vitalna hrvatska zajednica, izvijestila je Vlada. – Ali shvatio sam da ovaj dom nije ekskluzivno hrvatski. Kao i sva mjesta okupljanja, kao i sva mjesta koja su rasadnik kvalitete, tolerancije i otvorenosti, ovaj dom će biti otvoren svima onima koji žele stjecati znanje i graditi modernu i naprednu Bosnu i Hercegovinu – rekao je Milanović i dodao da mu je drago što vidi i studente iz Hrvatske.

Predsjednik Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva don Anto Jelić u svom govoru naglasio je da je Milanović shvatio stratešku važnost opstanka Hrvata u BiH. Vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić pozvao je premijera da u Europi "jače digne glas kako bi podsjetio da u Bosni i Hercegovini žive i Hrvati".

– Radimo na institucionalan način, po relativno strogim i transparentnim pravilima, tako da uz najbolju vjeru i najbolju namjeru ne mogu kategorički obećati da će hrvatska Vlada financirati i drugi dio doma. Ne mogu vam to reći jer o tome odlučuju komisije koje su za to nadležne – kazao je Milanović.

>>Sutkinja: Bandićeva tužba protiv HTV-a zbog Milanovićeve izjave neosnovana

>>Milanović: Naši rezultati se vide u rastu izvoza. To nije slučajno

Komentara 10

Avatar Tranquillo
Tranquillo
13:44 01.12.2014.

Uvijek se sjeti Hrvata iz BiH u isto vrijeme, samo pred izbore.

Avatar pf
pf
13:31 01.12.2014.

Milanović je najgori premijer u povijesti EU demokracije. Mandat je potrošio u spašavanju HDZ-ovih udbaša, sa redefinicijom braka ušao je u konflikt sa Biblijom, uvjerio je Srbe da je ćirilica njihovo pismo, zapetljao se u projektu zdravstvenog odgoja, kondomima i pranju ruku u školama, odrekao se najpopularnijih ministara spašavajući svoju poziciju u SDP. Njemu treba psihijatar. Hitno. Čovjek nije normalan. SDP je doveo do rasula.

DU
Deleted user
13:00 01.12.2014.

Opančaru: moji preci nisu nosili opanke, pa ni ja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije