Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo gradonačelnika
Povratak na članak

Ova smrt ilustrira kakve su političke podjele u Poljskoj

Ove godine Poljsku čekaju parlamentarni i euroizbori, a birači vlasti i opozicije sve su udaljeniji

Komentari 2

DU
Deleted user
13:07 16.01.2019.

Sve sto je vazno za Poljsku i Poljake se dogadja u Gdańsku. Netrpeljivost, ne tolerancija, podjele, nacionalizam. cenzura medija i sl. pojave dovele su do terorizma (slucaj Paweł Adamaowicz). Jerzy Owsiak (PO) je rezignirao s cela fundacije WOŚP zbog tragicnogg dogadjaja, a policija (zbog politike PiS-a) nije htjela sudjelovati u osiguranju manifestacije. Ako imate otvoreno srce podpomognite akciju MuremZaOwsiakiem Zidom Za Owsika. Jerzy Owsiak je kandidat za Nobelovu nagradu za mir.

VL
ZA
Zapadnjak
13:07 16.01.2019.

ako ljevicar prica o fasizmu i neki antifa tip ode razbijat ljude koje drzi fasistima, ili ako desnicar prica o izdajicama i slicno i neki samozvani megapatriot ode porazbijati one koje drzi idajicama - na kome je krivnja? po meni iskljucivo na individualcima koji vrse nasilje, suprotnom logikom netko moze doci na ideju da npr. zabrani nogomet jer na stadionima bude vandalizma ili govora mrznje ili da kaznjava vlasnike nocnih klubova jer su se dva pijana idota potukla... zakoni su jasni, kriv je onaj tko vrsi nasilje i ova logika o prebacivanju krivnje za nekakvog navodnog inspiratora je pogresna i, jos bitnije, vrlo tesko provediva na nepristran nacin i zato mislim da je ova ideja o nametanju politicke odgovornosti vrlo opasna po, u vecini zapadnih zemalja, ustavom zajamcenu slobodu govora i izrazavanja, s nekih se mjesta, izmedu ostalog i u Hrvatskoj vec cuju i zelje da se ne samo politicki, vec i pravno kaznjava one cije je javno djelovanje navodno uzrokovalo nasilje... ovaj nacin razmisljanja je opasan i moze dovesti do velike represije...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.