Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRASAC

Ova rijetka vrsta morskog psa sve je viđenija u Jadranu

Morski pas prasac
Foto: youtube
18.06.2019.
u 20:59

Ova riba inače živi na dubinama od 100 metara te se hrani jajima morskih mačaka

Nedavni ulovi i viđenja svakojakih vrsta morskih pasa obišli su Hrvatskom velikom brzinom. Tako je u svega par dana nekoliko puta na internetu objavljen ulov iste vrste morskog psa koja je izazvala čuđenje onih koje su je izlovili.

Morski pas Prasac vrsta je Jadranskog morskog psa koja se svrstava ga u vrlo rijetke ribe. Osim toga, strogo je zaštićena vrsta. 

Sa Facebook stranice Podvodni.hr odgovorili su na mnogobrojne upite vezane za ovu neobičnu ribu. Napisali su da ova riba živi duboko, obično na dubinama ispod 100 metara. Ne mogu dati odgovor na pitanje zašto se odjednom počela toliko ulovljavati, ali govore da se hrane jajima morskih mačaka koje se upravo u ovo vrijeme ostavljaju po algama i koralju.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije