Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Ova medicinska sestra prva je primila Pfizerovo cjepivo u SAD-u: Opisala je svoje iskustvo

Screenshot/YouTube
14.12.2020.
u 17:23

Unatoč ovim pozitivnim vijestima, SAD se još uvijek bori s pretrpanim bolnicama i rekordnim dnevnim brojem slučajeva.

Medicinska sestra iz New Yorka prva je osoba koja je u ponedjeljak primila cjepivo za covid-19 u Sjedinjenim Državama, zemlji koja je najteže stradala u pandemiji koronavirusa.

"Dano prvo cjepivo. Čestitke SAD-u, čestitke SVIJETU!", napisao je na Twitteru predsjednik Donald Trump odmah nakon davanja cjepiva, nešto prije 9.30 sati (15.30 sati po srednjoeuropskom vremenu).

Medicinska sestra Sandra Lindsay koja se specijalizirala za intenzivnu njegu bolesnika, cijepljena je pred kamerama u Židovskom medicinskom centru na Long Islandu, u četvrti Queensu.

Guverner New Yorka Andres Cuomo koji je gledao događaj putem videoveze, uputio joj je čestitku.

"Nadam se da će vama i vašim kolegama to dati osjećaj sigurnosti", rekao je.

Linsay se nasmiješila i nakon primanja injekcije rekla: "Dobro se osjećam. Nisam osjetila nikakvu razliku u odnosu na druga cjepiva."

Ovo cijepljenje je označilo početak masovne kampanje diljem zemlje kojom hara epidemija što nerijetko odnosi gotovo 2500 života na dan, među više od 16 milijuna zaraženih.

"Trebat će mjeseci prije nego cjepivo dosegne kritičnu masu", istaknuo je guverner. "Dakle, ovo je svjetlo na kraju tunela, ali taj tunel je dug", dodao je, pozivajući Amerikance da i dalje poštuju preporuke zdravstvenih vlasti u vrijeme blagdana.

Komentara 21

IP
info_punkt
18:10 14.12.2020.

ne znam zašto, ali očekivao sam da ova prva pokusna neće biti bijelkinja...

HO
hosko
18:13 14.12.2020.

Primiti to cjepivo koje nikada prije nije nije odobreno kod influenzu za upotrebu na ljudima, nakon samo nešto mjeseci istraživanja, može netko samo lud ili neinformiran. 40% osoblja u Velikoj britaniji po anketama ne želi ga primiti. Dobro da sestra nije skužila razliku uboda između klasičnog i ovog cjepiva, to je dokaz da nema razlike u mogućim nuspojavama između njih. Inače, već postoji lijek za COVID potvrđen na više od 30 studija sa kontrolnom skupinom, gdje je svaki put dokazana njegova učinkovitost. Ima jednu manu, vrlo je jeftin, i već je ranije odobren te bi se odmah mogao primjenjivati i desetkovati infekcije i hospitalizaciju od COVID-a. Razumijem da bi to velikoj farmi stvorilo velike probleme u smislu propadanja profiti od gubitka distribucije eksperimentalnog cjepiva nad ljudima.

DA
DarthVader
20:31 14.12.2020.

Majke milenice pusim, rvatine sve sami strucnjaci. Virolozi, kardiolozi, inzinjeri , psholozi. Neprocjenivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije