Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠE BROJKE

Ova hrvatska županija druga je najgora regija u Europi po incidenciji korone

Rijeka: Pripadnici Civilne zaštite u patroli centrom grada
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
16.04.2021.
u 23:07

U Primorsko-goranskoj županiji strože epidemiološke mjere, koje su uvedene početkom tjedna, ostaju na snazi do 26. travnja, a osnovne i srednje škole, kojima je osnivač županija, i sljedećeg će tjedna održavati nastavu na daljinu

Primorsko-goranska županija druga je županija u Europi po sedmodnevnoj incidenciji zaraze koronavirusom, a od nje je samo gora Hercegovačko-neretvanska županija u kojoj je u sedam dana potvrđeno 1.729 novozaraženih.

Sedmodnevna incidencija u toj županiji iznosi 779 dok u Primorsko-goranskoj s 2063 novozaraženih u sedam dana ona iznosi 728.

Pokazuju to podaci Svjetske zdravstvene organizacije koja objavljuje kakvo je stanje u Europi s koronavirusom.

Inače, u Hrvatskoj je danas zabilježeno 2698 novih slučajeva, a preminule su 44 osobe.

U Primorsko-goranskoj županiji strože epidemiološke mjere, koje su uvedene početkom tjedna, ostaju na snazi do 26. travnja, a osnovne i srednje škole, kojima je osnivač županija, i sljedećeg će tjedna održavati nastavu na daljinu.

Osnovne i srednje škole, kojima je županija osnivač, nastavit će s mjerama te će do kraja sljedećeg tjedna imati C model nastave na daljinu, dok će osnovne škole Grada Rijeke održavati razrednu nastavu po A modelu, a predmetnu nastavu po C modelu.

Načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Mladen Šćulac rekao je da se do 26. travnja nastavlja s primjenom važećih mjera, kako je i planirano, jer broj oboljelih nije značajnije smanjen.

U Primorsko-goranskoj županiji od 12. travnja su na snazi nove, strože epidemiološke mjere, koje obuhvaćaju zabranu održavanja svih javnih događanja i okupljanja, obustavu rada trgovina u kojima se prodaje obuća i odjeća, obustavu rada ugostiteljskih objekata, itd.

U županiji je u posljednja 24 sata potvrđena zaraza koronavirusom kod 323 osobe, a aktivno je 3229 slučajeva.  Na liječenju je 197 osoba, uz pomoć respiratora skrbi se o 10 osoba, a umrlo je šest osoba.

VIDEO Istraživanje odgovorilo: Tko su antimaskeri u Hrvatskoj?

Komentara 11

KO
Korda
08:51 17.04.2021.

Sto na sve to kaze cuveni vlasnik Tri majmuna? Mislim, sad su ga zatvorili "njegovi" pa se nekako zavukao u misju rupu i suti. Osim kad ga netko iz KraDeSve-a podsjeti na njegov izljev bijesa prema neistomisljenicima. To se zove crvena demokratura. Koja je, u biti, jednaka onoj ekstremne desnice. U svakom slucaju, da bude siguran, cetvrti majmun suti.

MI
mile06
07:19 17.04.2021.

Za Domovinski Pokret Spremni

VA
valpovo
01:34 17.04.2021.

nek crknu svi nitko nenosi masku sami si su krivi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije