Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autorica projekta o PIPI DUGoj ČARAPi

''Ova 'hajka na vještice' je prešla svaku mjeru. To je dio prljave predsjedničke kampanje''

Kolinda Grabar-Kitarović, Miroslav Škoro
Foto: Screenshot/YouTube
1/2
13.09.2019.
u 22:05

Moramo se zapitati u kakvom društvu živimo kad se ismijavamo ljudima koji su učinili nešto dobro za djecu, napisala je Martina Mihalić.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u sklopu projekta Pipi Duga Čarapa snimila se kako u svom uredu naglas čita knjigu Pipi Dugu Čarapa. Snimka je nastala prošle godine, međutim tek nedavno se počela širiti po društvenim mrežama i postala je pravi viralni hit.  Osim njezine, bila je objavljena i snimka predsjedničkog kandidata Miroslava Škore kako čita ulomak iz Pipi Duga Čarapa. Tako su se Grabar-Kitarović i Škoro našli na "udaru" medija iz regije.

O spornome se oglasila sama autorica i pokretač projekta „Pipi Duga Čarapa otkriva Hrvatsku“, Martina Mihalić, inače nastavnica hrvatskog jezika i kulture u Helsingborgu u Švedskoj.

"Pokrenula sam hvalevrijedan projekt „Pipi Duga Čarapa otkriva Hrvatsku“, hvalevrijedan projekt koji se razvlači po medijima posljednjih dana. Nisam željela reagirati na početku jer sam vjerovala da je to posljedica predsjedničkih izbora koji se približavaju ali moram reagirati zbog svih učenika i nastavnika koji su sudjelovali u projektu ali i zbog sebe jer ova „hajka na vještice“ prešla svaku mjeru", započela je tako Martina Mihalić svoje obraćanje javnosti.

U nastavku piše: "Prvo bih željela napisati nešto o medijima u „regiji“. Mislim da bi nam svima bilo bolje ne komentirati situacije u tuđem dvorištu jer imamo dosta i u svom i zato se ne želim osvrtati na pisanje medija u susjedstvu. Projekt je zamišljen da se lutkica Pipi Duga Čarapa pošalje u Hrvatsku i da se njezine avanture zabilježe u dnevnik koji je prati,ali i na nastavnoj platformi eTwinning da bi svi sudionici mogli pratiti putovanje i uživati. Cilj projekta je potaknuti čitanje i glasno čitanje jer smo svjesni da djeca i mladi sve više vremena provode na društvenim mrežama a sve manje u društvu knjige. U sklopu tog projekta uputila sam molbu na nekoliko adresa da nam glasno čitaju i ovim putem se zahvaljujem svima koji su nam izašli u susret", piše M. Mihalić.

Potom je uputila isprike predsjednici i Miroslavu Škori.

"U moje osobno ime, ispričavam se gospođi predsjednici i gospodinu Škori na neugodnostima koje im je prouzročila njihova uloga u našem projektu. Mislim da je sve dio prljave predsjedničke kampanje koja je već počela. Predsjednik Republike Hrvatske je institucija koja zastupa sve Hrvate u i izvan Domovine pa tako i moje učenike, polaznike nastave materinskog, hrvatskog, jezika u Švedskoj.O politici ne želim nego mogu samo reći da je predsjednica izabrana voljom većine hrvatskih građana i to je činjenica koju ja poštujem. Medije ne zanima projekt ni kako je Pipi Duga Čarapa putovala Hrvatskom.Medije ne zanima kako je bila kod Vinceka na sladoledu, o razredu koji ju je poveo na Karneval, ni o torti koja ju je dočekala  u  razredu. Zanima li Vas koje biljke se mogu naći na otoku Braču? Možete li upoznati moje učenike s Etnografskim muzejom ili opisati Turopolje?", stoji u objavi.

Dalje piše: "To je bio cilj projekta i mojim učenicima je bilo izuzetno zanimljivo da su „poznate“ osobe čitale samo za njih, da su našli vremena samo za njih i zato im se od srca zahvaljujemo. Moramo se zapitati u kakvom društvu živimo kad se ismijavamo ljudima koji su učinili nešto dobro za djecu?! Naš projekt se nastavlja jer moje kolegice, nastavnice i knjižničarke, nisu zaboravile zbog koga smo mi u školi.  To ja zovem ”škola za život”. Želim Vam svako dobro svima! Srdačan pozdrav, Martina", napisala je M. Mihalić.

Komentara 33

Avatar prahrvat
prahrvat
22:54 13.09.2019.

upozorila je Biblija davno da bisere ne valja bacati pred svinje. ali moram priznati da sam i sam ispao gudica jer mi je bilo nekako smiješno čuti ih kako čitaju Pipi. no bezočno izrugivanje s tim ne spominjući kontekst ut u kojem je to nastalo, ne mogu razumjeti

IL
ilustrator
22:41 13.09.2019.

e martina, iz švedske..ne kužiš ti igre k omunjarske, lažnih liberala i još lažnijih tzv demokrata

KL
Klarica
22:22 13.09.2019.

Nadam se da će ovo pročitati gospoda Bujanec i Pervan .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije