Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promet

Otvorili put bratstva i jedinstva prerezavši vrpcu od – bršljana

'Var \\u0096 16. 09. 2010., Ivanec/Lepoglava \\u0096 Put bratstva i jedinstva izmedju Ivanca i Lepoglave otvoren je presijecanjem trake \\u0096 brsljana  PHOTO:  Ljiljana Risek'
'Tezak *10'
20.09.2010.
u 17:15

U pothvatu je sudjelovalo 48 vlasnika šumskih parcela koji su potpisali izjavu da se bez naknade odriču dijela zemljišta

– Ovo je povijesni korak, njime napokon otvaramo put bratstva i jedinstva između Ivanca i Lepoglave! – našalili su se Zdravko Križek i Ivan Dubovečak-Glisac, predsjednici mjesnih odbora Kaniže i Vesi. U pratnji mještana s obje strane "granice", kojima su se pridružili ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić i lepoglavski dogradonačelnik Alojz Gredelj, oni su, prerezavši vrpcu od bršljana, otvorili šumsku cestu kojom je od raskrižja Turjač do Travnjaka prvi put povezano administrativno područje tih gradova.

To je omogućeno nakon što je probijena cesta kroz gustu šumu, u čemu su pomogle obje gradske uprave. Gradska uprava Ivanca trasirala je put i platila strojne radove, a Lepoglava se pobrinula za nasipanje nove dionice šljunkom.

Novom cestom povezano je ivanečko i lepoglavsko vinogorje i otvorena dionica buduće vinske i turističke ceste. Njome je omogućen prilazak obiteljskim gospodarstvima koja već posluju.

Pothvatu je pridonijelo čak 48 vlasnika šumskih parcela. Svi su oni potpisali izjavu kojom su se odrekli dijela svoje šume kako bi se trasirala i sagradila cesta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije