Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trodnevni posjet Njemačkoj

Otvorenje džamije uz prosvjede, Erdogan zaprepastio Angelu Merkel

Tayip Erdogan
Foto: Ralph Orlowski/REUTERS/PIXSELL
1/5
30.09.2018.
u 12:28

Kancelarku Merkel zaprepastilo je da je Erdoğan tražio izručenje turskog novinara Cana Dundara koji je u egzilu u Njemačkoj, a u Turskoj je osuđen na 20 godina za špijunažu

Trodnevni posjet turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana Njemačkoj, praćen prosvjedima kritičara i zagovornika, završio je jučer otvaranjem jedne od najvećih džamija u Europi. Gradnju je financirao Tursko-islamska zajednica za religijska pitanja, uz optužbe da je produžena ruka režima koji u Njemačkoj postavlja imame iz Turske.

S minaretima od 55 metara i kupolom od 36, zgrada površine 4500 četvornih metara može primiti tisuće vjernika. Erdoğanov posjet Njemačkoj, ku kojoj živi više od tri milijuna Turaka, trebao je zakopati ratnu sjekiru, no to se nije dogodilo. Kancelarku Merkel zaprepastilo je da je Erdoğan tražio izručenje turskog novinara Cana Dundara koji je u egzilu u Njemačkoj, a u Turskoj je osuđen na 20 godina za špijunažu.

Tayip Erdogan
1/8

Dundar je 2016. optužen za odavanje državnih tajni nakon što je objavio fotografije kojima se dokazuje da je turska obavještajna služba umiješana u slanje oružja skupinama povezanim s ISIL-om.

Kancelarka Merkel uzvratila je zatraživši oslobađanje iz zatvora njemačkih državljana uhićenih nakon pokušaja puča 2016.      

Komentara 43

ZI
zimerman
13:08 30.09.2018.

Da ,da, džamije se po Europi otvaraju , a crkve se po islamskim drzavama pale i ruse . Hvala vam drugovi Ljevičari za multikulturalnost koju ste vi izmislili i koju provodite jedino u kršćanskim drzavama koje ste gotovo uništili.

ZI
zimerman
12:47 30.09.2018.

Svaki komentar je ovdje suvišan, žalosno je gledati , koliko nisko je spala Njemačka a sa njom i kompletna zapadna civilizacija. Ljevičari su odradili svoj dio posla , dobro im ide..... a ovaj članak u novinama je žalosna istina.

VE
verakruz
13:32 30.09.2018.

Glupe svabe. Svaki daljnji komentar je suvisan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije