Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Rogovcu i Sedlarici

Otvorene nove škole: Đaci više ne moraju strepiti od hladnoće, vlage ni opasnih stepenica

nove škole
Foto: Marija Lovrenc
1/2
28.04.2014.
u 15:45

Investiciju vrijednu ukupno oko 1,6 milijuna kuna zajednički su financirali Virovitičko-podravska županija i općine Špišić Bukovica i Pitomača.

Čiste i prozračne prostorije, prozore koje mogu zatvoriti, radijatore koji će grijati, kvalitetan pod umjesto lamperije pune štetočina i nove ploče, klupe i stolice – sve su to dobili na dar učenici u Rogovcu i Sedlarici, gdje su u ponedjeljak otvorene nove područne škole. Veličine su oko 250 četvornih metara, sa dvije učionice, sanitarnim čvorom i holom.

Investiciju vrijednu ukupno oko 1,6 milijuna kuna zajednički su financirali Virovitičko-podravska županija i općine Špišić Bukovica i Pitomača.

– Ovdje mi je sve jako lijepo. U staroj školi smo bili u potkrovlju i morali smo paziti na opasne stepenice, pogotovo dok je bilo leda. Bilo je mračnije i nije bilo ovako lijepo – iskreno je rekla Lea M., učenica 4. razreda u novoj Područnoj školi Rogovac, koja pripada Osnovnoj školi A. Cesarca iz Špišić Bukovice.

Za devet učenika u Rogovcu i 17 učenika u Sedlarici u Općini Pitomača nove škole znače bolji uvjete nastave i šansu za kvalitetniji rad, smatra župan Tomislav Tolušić.

– Ulažemo u nove područne škole jer nam je važno da jednake uvjete ima svako dijete, i ono u Zagrebu i dijete u Sedlarici i Rogovcu. Važno nam je da ovi mali đaci ne moraju putovati i do dvadeset kilometara dnevno na nastavu nego da umjesto na putu
vrijeme provedu u svojoj školi, u svom mjestu. Da se prije vodilo računa o potrebama ruralnih mjesta, u selima bi danas bilo i više škola i više djece - smatra T. Tolušić. Na području Virovitičko-podravske županije u posljednjih šest godina izgrađeno je 30 novih škola, od čega dvadesetak područnih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije