Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

„Otvorena vrata europskog socijalnog fonda - dobro upravljanje“

EU - ESF
Foto: Thinkstock
PR
Autor
PR članak
16.09.2015.
u 08:00

18. rujna 2015., Hotel Kolovare, Zadar

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava organizator je konferencije pod nazivom „Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda – Dobro upravljanje“, koja će se održati u petak, 18. rujna 2015. godine u Zadru, u Hotelu Kolovare u 09:30 sati.

Konferenciju će otvoriti ministar rada i mirovinskoga sustava, prof. dr. sc. Mirando Mrsić, dr. med. i zamjenik glavnog direktora, Glavne uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključenost Europske komisije, g. Zoltán Kazatsay.

Cilj konferencije u koju su uključeni predstavnici tijela u Sustavu upravljanja i kontrole za korištenje sredstava Europskog socijalnog fonda, je informirati predstavnike organizacija civilnog društva, socijalnih partnera, javne uprave i pravosudnog sustava o mogućnostima koje se pružaju u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. u području Prioritetne osi 4. „Dobro upravljanje“.

U okviru konferencije predstavnici zemalja članica Europske unije predstavit će primjere dobre prakse zemalja članica Europske unije i razmijeniti mišljenja i iskustva sa sudionicima konferencije.

Ciljevi prioriteta iz područja razvoja civilnoga društva usmjereni su na jačanje uloge organizacija civilnog društva za društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj čime će se podržati misija organizacija civilnoga društva koja se odnosi na njihovo ravnopravno sudjelovanje u izgradnji demokratskog, bogatog i socijalno pravednog te ekološki osviještenog društva, u kojem organizacije civilnog društva mogu biti korektiv vlasti i veza između građana i javnog sektora.

Natječaji koji će biti usmjereni jačanju uloge organizacija civilnog društva za društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj omogućuju provedbu aktivnosti koje će podržati daljnji razvoj civilnoga društva u Republici Hrvatskoj poput onih usmjerenih: jačanju regionalnih i lokalnih struktura za podršku razvoja civilnog društva, osnaživanju organizacija koje djeluju u području razvoja zajednice na lokalnim razinama, pružanju podrške programima organizacija civilnog društva u području zagovaranja za socijalno isključene skupine te onih aktivnih u području volonterstva i pružanju socijalnih usluga.

Ovisno o raspisanim natječajima, sudjelovati mogu organizacije civilnoga društva ili mreže organizacija civilnoga društva koje su registrirane kao udruge, udruge poslodavaca, sindikati, zaklade, pravne osobe vjerskih zajednica te socijalne zadruge, a predviđena je mogućnost sudjelovanja jedinica lokalne i regionalne samouprave, javnih ustanova i međunarodnih organizacija u ulozi partnera.

Sve dodatne informacije o aktivnostima Europskog socijalnog fonda u Republici Hrvatskoj možete pronaći na internetskoj stranici www.esf.hr.

Želite prijaviti greške?