Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Thomas Piketty
Povratak na članak

Otvorena tržišta i pad ljevice: Nakon komunizma veliki su profiti stvorili još veće nejednakosti i afere

U tranziciji prema izbornoj demokraciji nakon pada istočnoeuropskih komunističkih režima stare stranke su se transformirale u stranke socijaldemokratskog tipa, ali samo svojim imenom.

Komentari 5

MA
MareS11
21:27 31.10.2020.

Nejednakosti i razlike poticu samo mediji uz pomoc politicara! A demokracija je najveca laz naseg drustva

VL
DU
Deleted user
21:59 31.10.2020.

Problem je što hrvatska danas nije spremna za kapitalizam, a pogotovo u doba "privatizacije". Jednostavno većina "ulagača" ne misli dugoročno ulagati u tvrtku već samo da što prije utope firmu i uzmu novce. Koliko je ljudi koji su dobili firme za ništa u 90ima imalo mindset kao Rimac da krenu naprijed. Firme su padale kao domino, tisuće radnih mjesta je nestalo, mala mjesta utihnula.

VL
Avatar Bongozg
Bongozg
22:02 31.10.2020.

Ne znam sto je da se dovodi ovog ljevicara sa propalim ljevicarskim idejama. Nek krene oporezovati bogate i uspjesne, i za cas ce krenuti egzodus u bolje krajeve

VL
PE
penellopea1500
22:00 31.10.2020.

Ne postoje nikakva ''otvorena trzista'', izbijte to sebi iz glave jednom zauvijek. Postoje suverene i uredne pravne drzave, stvorene u dva svjetska rata, svaka drzava u svojim suverenim granicama, sto ti automatski govori da ne mozes prijeci preko tudje granice,e, bez vize i Putovnice, a kamoli ''slobodno trgovati''' u tudjoj suverenoj drzavi, i okupirati tudje trziste, odnosno okupirati tudju suverenu drzavu i narod. Sto ne vidite kako je Americki Predsjednik proglasio njemacku automobilsku industriju opasnom po nacionalnu sigurnost svoje zemlje, i amricki FED im ogranicio poslovanje Deutsche Banci, nakon cega su nacisti isti cas bankrotirali, posto su oni mislili okupirati i Ameriku tako kao i Europu, ali su dobili samarcinu i raspali se u komade. Demokarcija ne moze postojati bez svoje suverene i uredne pravne drzave, i podjele bogatstva na ljevicu i desnicu, Fifty, Fifty, sve pola drzavno, u vlasnistvu svoje drzave i naroda, i sve pola privatno, u vlasnistvu domacih gospodarstvenika. Ako to nemas, ako nemas vise svoju suverenu drzavu i 51% bogatstva u vlasnistvu svoje drzave i naroda, sto cini LJEVICU, i ostalih 49% u vlasnistvu domacih kapitalista, sto cini desnicu, i ako ti okupator to sve opljacka kao i u Hravtskoj, i u zlocinackoj nacistickoj tvorevini od EU-ropskoga konclogora, imas NACIZAM u zemlji, sto ne vidite da ste u logorima. Vi sada ulazite u rat u Europi, da se oslobodite od nacista, jedno ako dobrovoljno ne zelite i konclogore na klanje, onda nista.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
21:55 31.10.2020.

Samo ba ba ba Poljska i Madarska dobili su ogroman novac od EU. Inace sve te zemlje iz sicijalistickog lagera nazadovale su nema nista od njih..Pogledajte samo Balticke zemlje stanovnistvo pobjeglo prepolovilo se sve zahrdalo propalo zatim Bugarska Rumunija zemljee bivse Juge,jad i bjeda.Sve pokralo i utemeljilo.Ni jedne bolnice nismo napravili.Ili stadione igramo nogomet na stadionima iz sezdeseti god proslog stoljeca. Pa nam se svak smije.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.