Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neslužbeno doznajemo

Brkić ispitan u policiji: Presretao elektroničku poštu bivše supruge

Milijan Brkić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
Autori: Hina, Ivana Jakelić
13.04.2019.
u 20:39

Kako se doznaje, Milijan Brkić je ispitan zbog sumnje da je presretao elektroničku poštu svoje bivše žene Karmen Brkić.

Milijan Brkić prošli tjedan ispitan je u policijskom USKOK-u kao osumnjičenik, doznajemo neslužbeno u MUP-u.

Kako se doznaje ispitan je zbog sumnje da je presretao elektroničku poštu svoje bivše žene Karmen Brkić. Riječ je o, koliko se moglo doznati, o svojevrsnom kraku koji je proizašao iz afere SMS. U toj aferi nedavno su optuženi Franjo Varga i Blaž Curić, koji je inače bio vozač ministra Tomislava Tolušića, a i Brkićev je kum.

U Aferi SMS Varga je optužen da je izrađivao lažne SMS-ove Zdravka Mamića i Ivice Todorića, dok je Curić optužen da mu je dojavio d a se nad njim provodi istraga. Dok je trajala ta istraga Brkić je ispitan kao svjedok, no tijekom istrage se nije doznalo tko je osoba od koje Curić doznao za provođenje istrage nad Vargom te mu to dojavio. 

Brkićevo ime u toj optužnici se ne spominje što je nakon podizanja optužnice javno komentirao. No tijekom te istrage od Varge i Curića oduzeti su mobiteli i laptopi, a po svemu sudeći policija je pretragom oduzetih predmeta naišla na stvari koje inkriminiraju i Brkića. Pretpostavlja se da je on koristio usluge, najvjerojatnije Varge, da bi pratio svoju bivšu ženu, a neslužbeno se doznaje da je za istu stvar osumnjičen i njegov brat Jozo

'Sramotno je u što su pojedinci pretvorili u državne institucije'

"Cirkus koji je počeo prije deset mjeseci ide dalje, a kao što sam već rekao, u njemu i dalje ne želim sudjelovati. Za sada ću samo nadodati da je sramotno u što su pojedinci pretvorili državne institucije", rekao je Brkić u SMS poruci na Hinin upit o medijskim navodima da je ispitan u okviru predistražnih radnji u slučaju Franje Varge.

Oglasila se i policija službenim priopćenjem

Policijsko priopćenje koje je stiglo večeras prenosimo u cijelosti.

Policijski službenici Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Osijeku, u suradnji s USKOK-om provode kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je dosadašnjim radom utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su dva hrvatska državljanina počinila kaznena djela "Sprječavanje dokazivanja", opisanog u čl.306.st.2.KZ-a, kao i pomaganje u sprječavanju dokazivanja u odnosu na sudski postupak koji se vodi pred Županijskim sudom u Osijeku protiv Z.M. i dr. Zbog navedenog protiv njih je USKOK-u podnijeta kaznena prijava.



Tijekom navedenog kriminalističkog istraživanja došlo je i do kompromitacije posebnih dokaznih radnji te je policija nastavila svoj rad.

Također, tijekom provođenja navedenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici, pored ranije navedenih kaznenih djela, utvrdili postojanje osnova sumnje da su počinjena i druga kaznena djela, koja se gone po službenoj dužnosti, i to iz domene kaznenih djela protiv računalnih sustava, programa i podataka, na štetu više osoba.

S obzirom na tajnost izvida nismo u mogućnosti iznositi više detalja, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

VIDEO: Milijan Brkić o DORH-u

Ključne riječi

Komentara 75

CH
che99
20:47 13.04.2019.

pa dokle više ti napadi na ovog uglednika i propadnika hr.elite? Pa zar ni čisti cv ništa ne znači, zar ni fakultetska diploma ništa ne znači, niti činjenica da mu je buraz uzeo u zakup 20-ak lokala u centru grada sa namjerom da oživi grad, da mu je kum obaviještavao kriminalce o istragama u namjeri da pomogne pravosudju, zar niti intervencija u Karlovačkoj banci sa željom da im pomogne ništa ne znači.. i još čovjek kupi odijelo, nove, skupe naočale, ispolira zube i vi ga opet napadate.... pa dokle???

PR
propalismoFranjoskroz
22:48 13.04.2019.

ovaj ,kako bi Ruža rekla,gost u Hrvatskoj i Karamarko uspijeli su od lijepe naše napravit zatucanu prčiju kao kao što je Srbija...

DU
Deleted user
20:08 13.04.2019.

divan kršćanski brak... tradicionalne vrijednosti... i tako to...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije