Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE POTRESA

Otvorena obnovljena zgrada Šumarije Petrinja: Cilj je što prije vratiti sadržaje

Svečano otvorenje obnovljene upravne zgrade Šumarije Petrinja
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
20.06.2022.
u 15:38

- Nakon Domovinskog rata nastojali smo, i uspjeli smo vratiti brojne institucije, međutim u ovoj katastrofi koja nas je zadesila veliki je problem što su brojne institucije ostale bez svojih objekata, bez građevina.- istaknula je gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes (HDZ)

U Petrinji je svečano otvorena nova zgrada Šumarije Petrinja koja je znatno oštećena tijekom potresa, 29. prosinca 2020. godine.

- Zbog oštećenja bili smo prisiljeni djelatnost šumarije privremeno premjestiti u Upravnu zgradu u Sisku, ali smo bili istovremeno nesretni što su građani Petrinje i okolnih mjesta morali, zbog obavljanja djelatnosti šumarije, putovati dodatnih 15 kilometara - rekao je voditelj Uprave šuma podružnica Sisak Vlatko Petrović.

Obnovljenu zgradu je službeno otvorio župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak.

- Cilj Županije bio je čim prije vratiti sadržaj na područje Petrinje koji je i imala prije potresa. Posebno je važno da se ova zgrada obnovila i da su Petrinjci dobili sadržaj koji se odnosi na šumarstvo jer postupak obnove nije jednostavan, zbog čega želim čestitati svima koji su sudjelovali u obnovi ove zgrade, rekao je Celjak.

U potresu su stradale i zgrade šumarije u Hrvatskoj Dubici i Glini te hrvatske šume rade na tome da se i te zgrade vrate u funkciju čim prije.

Gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes poručila je kako je zadovoljna povratkom brojnih institucija u Petrinju.

- Nakon Domovinskog rata nastojali smo, i uspjeli smo vratiti brojne institucije, međutim u ovoj katastrofi koja nas je zadesila veliki je problem što su brojne institucije ostale bez svojih objekata, bez građevina. Suradnjom svih ovdje nazočnih, i Vlade Republike Hrvatske, moramo se zaista boriti da sve te građevine obnovimo i vratimo zaposlenike u te objekte, ali isto tako i da radimo na obnovi domova kako bi te institucije zapravo imale za koga raditi, rekla je Komes. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije