Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vukovarska vojarna

Otvorena izložba novinskih članaka o Vukovaru 1991. – 1996.

vukovar
14.11.2011.
u 16:06

Otvorena izložba dio je ovogodišnjeg programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine

U Hrvatskom domu u Vukovaru danas je otvorena izložba "Vukovar u tiskanim medijima 1991. – 1996.", koju čine brojni novinski članci o Vukovaru objavljeni u hrvatskim i stranim novinama.

U sklopu izložbe čija je autorica Alenka Mirković-Nađ postavljeno je oko 3000 novinskih članaka objavljenih o Vukovaru, a koji čine dio redovnog fundusa Muzejskog multimedijskog odjela Domovinskog rata, smještenog u vukovarskoj vojarni.

– Izložba je materijalni podsjetnik i dokaz da su Vukovar i Vukovarci, koji su se 1991. godine osjećali zaboravljeni i napušteni od svijeta, u isto vrijeme bili i ostali u medijskom fokusu hrvatske i inozemne javnosti, rekla je Mirković-Nađ koja je tijekom rata izvještavala o događajima iz Vukovara za Hrvatski radio Vukovar.

Otvorena izložba dio je ovogodišnjeg programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, a prema najavama zainteresirani građani moći je pogledati iduća dva tjedna.

Komentara 1

DU
Deleted user
16:37 14.11.2011.

...\"Kad spoznate poeziju vi, oni od jucer, od malo prije, vise nikada necete biti isti... Rijec, cista i jasna , to je poezija. A pjesnici njeni cuvari i branitelji. Ima li covjeka dostojnijeg i svetijeg poziva.\" Tako je u opkoljenom Vukovaru , 1991 g. pisao moj kolega sa komparativne knjizevnosti (fil. fakulteta u Sarajevu) Sinisa Glavasevic. Nek ti je vjecna slava, pjesnice !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije