Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vinkovci

Otvorena izložba nizozemskog fotografa Berta Teunissena

Vinkovci
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/5
03.04.2014.
u 22:10

Predstavljeno je 60-tak fotografija snimljenih u svim državama Europske unije, a u Hrvatskoj ih je snimio 2010. kada je prvi put bio u našoj zemlji.

U vinkovačkoj Galeriji likovnih umjetnosti Slavko Kopač večeras je otvorena izložba fotografija naslovljena Domaći krajolici:Hrvatska u Europi, nizozemskog fotografa Berta Teunissena(rođenog 1959.) koju je Hrvatskoj, povodom njenog ulaska u Europsku uniju, 1. srpnja 2013. darovala Kraljevina Nizozemska. Ova je izložba s velikim uspjehom bila predstavljena u Zagrebu, potom u Dubrovniku i Virovitici i sada je do kraja mjeseca u Vinkovcima, a kasnije odlazi u Osijek i u još nekoliko slavonskih gradova. Vinkovačku izložbu su zajednički organizirali Rotary club Vinkovci 1937 i Fotoklub Vinkovci u suradnji s Gradskim muzejom, Veleposlanstvom kraljevine Nizozemske i Etnografskim muzejom u Zagrebu. Predstavljeno je 60-tak fotografija snimljenih u svim državama Europske unije, a u Hrvatskoj ih je snimio 2010. kada je prvi put bio u našoj zemlji.

- Posljednjih 16 godina radim na fotografskom projektu pod nazivom Domaći krajolici. U ovom projektu radi se o svjetlu - prirodnom dnevnom svjetlu. Fotografije prikazuju kako dnevno svjetlo osvjetljava unutrašnjost domova te kako je ono odredilo način na koji je interijer građen, korišten i ukrašavan - napisao je u katalogu autor Bert Teunissen. Zbog igre prirodnog svjetla, kritičari uspoređuju prema atmosferi, sa slikama velikih majstora nizozemske škole 17. stoljeća je na sličan način koriste prirodno svjetlo za stvaranje posebne atmosfere.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije