Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NOVIM OKOLNOSTIMA

Otvoren splitski Gastroadvent, pozvani građani da naručuju zdravu hranu

Split: Predstavnici medija upalili prvu Adventsku svijeću u restoranu Makarun
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
29.11.2020.
u 14:33

Nives Čičin Šain. autorica raskošnog vijenca od morske pjene, napravila ga je od odbačene plastike, a simbolizira važnost održavanja našega mora čistim.

Novinari tiskanih medija zapalili su prvu svijeću, svijeću nade, na gastroadventskom vijencu, čime je započeo splitski Gastroadvent.

Ove godine događanja na terasi zatvorenog restorana Makarun gledatelji su mogli pratiti preko društvenih mreža, a uživo iz svoga doma javio se i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban. Tema je, sukladno okolnostima, catering  po epidemiološkim mjerama, kao i važnost zdrave, mediteranske prehrane, koju je prije 10 godina UNESCO zaštitio, a kojom povećavamo unos D vitamina i podižemo svoj imunitet.

-Šaljemo poruku da u sigurnosti svoga doma konzumirate proizvode od ribe – rekla je idejna začetnica i organizatorica Gastroadventa, nutricionistica Olja Martinić.

VIDEO: Otvaranje Gastroadventa, snimila: Slavica Vuković

Joško Stella i Alijana Vukušić, direktori županijske i splitske turističke zajednice pozvali su građane da zdravu, mediteransku hranu naručuju u restoranima na dostavu i tako u ovim teškim vremenima pomognu ugostiteljima. Joze Tomaš, predsjednik HGK Split pozvao je da za blagdane kupujemo hrvatske proizvode jer je uz zdravlje, trenutno najvažnije održati gospodarstvo.

Nives Čičin Šain. autorica raskošnog vijenca od morske pjene, napravila ga je od odbačene plastike, a simbolizira važnost održavanja našega mora čistim.

VIDEO: Autorica adventskog vijenca o nužnosti održavanja Jadranskog mora čišćim 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije