Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedna 9,3 milijuna

Otvoren novoizgrađena transformatorska stanica Mikanovci

Otvoren novoizgrađena transformatorska stanica Mikanovci
Foto: Branimir Bradarić
1/2
07.05.2021.
u 15:58

Tijekom svečanosti spomenuti su i projekti u tijeku distribucijskog područja Elektre Vinkovci među kojima je istaknut Program Vukovar čija ukupna vrijednost iznosi 62 milijuna kuna

U Starim Mikanovcima, nedaleko od Vinkovaca, danas je otvorena novoizgrađena transformatorska stanica TS 35/10(20) kV Mikanovci, vrijedna 9,3 milijuna kuna.

Direktor HEP - Operatora distribucijskog sustava Nikola Šulentić kazao je kako u 2021. HEP ODS planira uložiti više od 1,2 milijardi kuna na području Republike Hrvatske, a visoku razinu ulaganja planiramo zadržati i u narednim godinama.

Samo na području Vukovarsko-srijemske županije, prosječna godišnja investicijska ulaganja u novu energetsku infrastrukturu iznose više od 30 milijuna kuna, dok ukupna ulaganja premašuju 50 milijuna kuna. HEP ODS tvrtka je okrenuta budućnosti sa zadaćom da jamči sigurnu i kvalitetnu opskrbu električnom energijom svim korisnicima naših usluga te doprinese ostvarenju pretpostavki za uspješan gospodarski razvoj na području cijele Republike Hrvatske, rekao je Šulentić.

Direktor Elektre Vinkovci Vladimir Čavlović kazao je kako je izgradnjom navedene transformatorske stanice osigurano je dugoročno pouzdano napajanje električnom energijom više od 3500 obračunskih mjernih mjesta korisnika mreže s područja općina Stari Mikanovci, Vođinci, te naselja Vrbica i Đurđanci.

- Treba naglasiti da su realizacijom navedene investicije osigurani preduvjeti za priključenje novih proizvođača električne energije iz obnovljivih izvora energije na tom području, rekao je Čavlović.

Tijekom svečanosti spomenuti su i projekti u tijeku distribucijskog područja Elektre Vinkovci među kojima je istaknut Program Vukovar čija ukupna vrijednost iznosi 62 milijuna kuna. Najavljeno je i kako se tijekom 2022. godine planira rekonstrukcija TS 110/35/10 kV Županja 2. Okvirna vrijednost investicije iznosi 11,7 milijuna kuna. U tijeku su i  pripreme  za izgradnju TS 110/10(20) kV Vinkovci 2. 

VIDEO Twitter zatvorio profile koji su prenosili poruke Trumpa, doživotno izbačenog s mreže!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije