Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVARANJE

Otvara se Regionalni ured Svjetske banke u Beču

Robert Zoellick
Reuters
22.07.2010.
u 15:02

Izbor Beča za sjedište ureda Svjetske banke proizlazi iz usmjerenosti te financijske institucije na nove aktivnosti na europskom istoku i jugoistoku.

BEČ – Nizu važnih međunarodnih institucija koje imaju sjedište u Beču, pridružila se je još jedna. Riječ je o Svjetskoj banci, koja otvara u austrijskom glavnom gradu svoj Regionalni ured.

Predstavnici Svjetske banke i austrijske vlade potpisali su u srijedu ugovor o otvaranju tog ureda.

Izbor Beča za sjedište ureda Svjetske banke proizlazi iz usmjerenosti te financijske institucije na nove aktivnosti na europskom istoku i jugoistoku. U istočnoj i jugoistočnoj Europi Međunarodna financijska korporacija iz sastava Svjetske banke razvijat će infrastrukturne i energetske projekte na Balkanu te projekte agrobiznisa i sigurnosti hrane u Bjelorusiji i Ukrajini, piše austrijski tisak. Dodaje da ova Međunarodna financijska korporacija uz austrijske banke surađuje i s austrijskim tvrtkama na elektroenergetskim projektima.

Osim kreditnih aktivnosti, ured u Beču najavio je da će se baviti i savjetodavnim poslovima razvoja privatnog poduzetništva u regiji.

Savjetodavne usluge privatnog sektora odnosit će se uglavnom na pomoć u poboljšanju poslovnog okruženja, privlačenju stranih ulaganja i drugim aktivnostima potpore kako bi zemlje u regiji lakše i brže prebrodile krizu.

Austrija je od 1948. godine članica Međunarodne banke za obnovu i razvoj, a Međunarodne financijske korporacije od 1956., što je također utjecalo na izbor Beča za buduće sjedište Regionalnog ureda Svjetske banke.

Ključne riječi

Komentara 3

LJ
Lastan_Jr
23:53 23.07.2010.

Ha ha...skuzili su da je trziste tu gdje je Suker...:-)

PS
psihopatak
15:08 23.07.2010.

krasna ekipa u našem susjedstvu...bolje bi nam bilo da nam je sused onaj gay fašista Haider...osim toga, danas je vijest da je Mađarska odbila zahtjeve svjetske banke i MMF-a i odlučila oporezovati banke i osiguravajuča društva...a u našim njovinama ništa o tome...zar je i Styria plaćena od MMF-a?

Avatar Chicha
Chicha
16:32 23.07.2010.

Privlacna faca ovaj Robert Zoellick (hazar). Da mi je znati za koga on radi? :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije