Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz rijeku Bosut

Otrkiven spomenik hrvatskim braniteljima u Vinkovcima

Branimir Bradarić
28.05.2021.
u 15:58

Na svečanosti otkrivanja spomenika govorio je i Dragan Čengić, jedan od zapovjednika obrane Vinkovaca, ističući kako su hrvatski branitelji 1991. godine stali spremno na "vrata" Hrvatske kako bi branili i obranili svoje domove

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, hrvatski branitelji i nazočni građani danas su u Vinkovcima svečano otkrili Spomenik hrvatskim braniteljima. Spomenik je rad akademskog kipara Dejana Durakovića, a nalazi se u parku, tik uz rijeku Bosut i nedaleko od središta grada.

- Spomenik je rezultat zajedničke inicijative Grada Vinkovaca, braniteljskih udruga i vinkovačkih poduzetnika, a predstavlja simbolički prikaz ranjene Hrvatske u Domovinskom ratu i simbolizira "vrata" Hrvatske kako se Vinkovce nazivalo u Domovinskom ratu. Ta vrata bila su i ostala otvorena za sve ljude dobre volje, a zatvorena za sve one koji su nam željeli zlo, rekao je Bosančić.

Na svečanosti otkrivanja spomenika govorio je i Dragan Čengić, koji je bio jedan od zapovjednika obrane Vinkovaca u Domovinskom ratu ističući kako su hrvatski branitelji 1991. godine stali spremno na "vrata" Hrvatske kako bi branili i obranili svoje domove.

- Puno je naših prijatelja položilo svoje živote na oltar domovine. Puno je invalida i puno je obitelji zavijeno u crno ali su hrvatski branitelji postigli svoj cilj i obranili Vinkovce, rekao je Čengić.

Komentara 1

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
16:55 28.05.2021.

Tek sada ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije