Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Re:Think festival

Otpočeo festival ulične umjetnosti: Građani prijavili stotinjak zgrada za oslikavanje murala

Sisak: 5. izdanje Re:Think festivala otvorio umjetnik Leonard Lesić izradom murala Slave Striegla
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/5
18.06.2020.
u 10:58

Zadnji ovogodišnji mural bi tako trebao biti dovršen do kraja lipnja, a svojevrstan uvod u ovogodišnje izdanje festivala bila je izložba pod nazivom ''Behind the scenes'' u galeriji Striegl

Ovih dana otpočeo je Re:Think festival u sklopu kojeg su, proteklih godina u Sisku, desetke murala stvarali vrhunski street umjetnici iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Meksika, Urugvaja, Argentine i drugih zemalja Europe i svijeta.

Ovogodišnji festival ulične umjetnosti započeo je u utorak oslikavanjem zidne plohe stambene zgrade na adresi Ivana Meštrovića 14, na kojem poznati hrvatski umjetnik Leonard Lesić oslikava veliki hommage Slavi Strieglu.

"U subotu, 20. lipnja nam dolazi Ojo Magico, umjetnica koja je ove godine izradila predivan mural u sklopu Rijeka EPK. Od ponedjeljka, 22. Lipnja, nam se pridružuje jedno od najvećih imena hrvatske street art scene, Boris Bare, na zgradi u ulici Tina Ujevića 10 i Hana Tintor, na adresi A. G. Matoša. I za kraj festivala, 25. lipnja, dolazi nam Miron Milić na zgradi Applied Ceramics/Kul In u Željezari, objektu bivšeg Instituta Željezara“ – rekla nam je Dahna Prskalo Peco, jedna od organizatorica ovog festivala koji je u Sisku naišao na brojne pozitivne reakcije.

Zadnji ovogodišnji mural bi tako trebao biti dovršen do kraja lipnja, a svojevrstan uvod u ovogodišnje izdanje festivala bila je izložba pod nazivom ''Behind the scenes'' u gradskoj galeriji Striegl. Na toj se izložbi na jednom mjestu, kroz izbor fotografija, mogao dobiti uvid kako su nastajali prethodni sisački murali iz Re:Think festivala.

Jedina ovogodišnja razlika od prethodnih je ta što će, zbog pandemije koronavirusa, ove godine sisačke murale oslikavati isključivo hrvatski umjetnici. Mjesta za njihove radove su izabrana na javnom natječaju na koji je stiglo stotinjak prijava stambenih zgrada i drugih objekata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije