Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI

Otpisani Schulz u kampanji za euroizbore

SPD TRIO Nahles, Schwesig i Schulz
Foto: Kay Nietfeld/DPA/PIXSELL
28.12.2018.
u 09:12

Uzdrmani socijaldemokrati posegnuli za nesuđenim kancelarom

Martin Schulz, bivši dugogodišnji zastupnik njemačkih socijaldemokrata u Europskom parlamentu koji je dogurao do predsjednika EP-a da bi se ubrzo povukao i natjecao za mjesto njemačkog kancelara kao protukandidat Angeli Merkel na izborima 2017., najavio je da će pomoći svojoj stranci SPD na predstojećim izborima za Europski parlament u svibnju 2019. godine.

– Pojavljivat ću se u predizbornoj kampanji i boriti se za svoju stranku. Ali ne natječem se za mjesto zastupnika. Želim pomoći da Njemačka, nakon Brexita, bude snažan proeuropski partner i predvodnik – rekao je Schulz, citiran u njemačkom Der Tagesspiegelu.
Europski izbori u svibnju trebali bi potvrditi vrijednosti EU poput tolerancije, slobode i solidarnosti, kaže Schulz i dodaje da su to sve vrijednosti iza kojih stoji i SPD, pa je to velika prilika za njemačke socijaldemokrate. SPD je najstarija socijaldemokratska stranka u Europi, koja trenutačno prolazi kroz veliku krizu.

Početkom ove godine njemački SPD-ovci ušli su u vladu s CDU-om kancelarke Angele Merkel i bavarskim CSU-om, što je bio manevar zbog kojeg se Martin Schulz morao potpuno povući s političke scene, no SPD bilježi sve same poraze. Kako na saveznim izborima, na kojima je stranka u rujnu 2017. ostvarila svoj najgori rezultat od stvaranja savezne republike 1949., tako i na regionalnim izborima u Bavarskoj i Hessenu ove godine.

Ključne riječi

Komentara 4

AA
AAAAAA
09:22 28.12.2018.

SDP - hahahahaha hahahahahahahahahahahaha, a kaj je to?!

ST
Stipan
10:31 28.12.2018.

EU postoji samo na papiru . Vidjet ćemo koliko će birača izići na izbore i to će reći sve.

ME
Mesko
09:58 28.12.2018.

Sa tom lijepom blondinom, mogao bi daleko dogurati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije