Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKONVERTIRANI KREDITI

OTP banka isplatila preplaćenih 58.000 kn za autokredit nakon prvostupanjske presude

Novac
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
21.04.2020.
u 11:30

- Kao što smo najavili, uskoro ćemo pokrenuti prethodno pitanje na Sudu EU vezano za konvertirane kredite, ali i za ništetnost temeljnih CHF ugovora općenito - ističu u udruzi.

OTP banka isplatila je 58.000 kuna preplaćenih anuiteta i zateznih kamata dužniku iz Siska koji je dobio prvostupanjski spor za autokredit u CHF. Banka je platila i 11.000 kuna sudskih troškova. Posrijedi je kredit od 110.000 kuna (23.500 CHF), a informaciju je objavila Udruga Franak.

- Dobar je znak što OTP banka priznaje da po presudama za nekonvertirane CHF kredite nema razloga žaliti se i da će za nekonvertirane kredite isplaćivati po prvostupanjskim presudama ono što je dosuđeno svakome tužitelju. To je racionalno u financijskom smislu jer im nastavak procesa znači veći trošak - kažu u UF-u u kojem savjetuju svim potencijalnim tužiteljima da prije pokretanja sudskoga postupka pokušaju mirnim putem zatražiti svoj novac, na način da banci upute prijedlog za isplatu preplaćenih iznosa i pripadajućih zateznih kamata prije nego što je tuže.

Otkrivaju da su u Vukovaru, Kutini i Sisku u zadnjih deset dana donesene još tri pozitivne presude za konvertirane kredite pa poručuju i onima koji su konvertirali kredite da budu strpljivi dok se ne razriješe pravne dvojbe koje su se pojavile nakon oglednog postupka.

- Kao što smo najavili, uskoro ćemo pokrenuti prethodno pitanje na Sudu EU vezano za konvertirane kredite, ali i za ništetnost temeljnih CHF ugovora općenito - ističu u udruzi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije