Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HLADNI ZIMSKI VAL

Otočac noćas zaleđen na -18, jutro najhladnije u Gospiću

05.01.2009.
u 10:44

S novom godinom gotovo u cijelu Europu stiglo je i izrazito hladno vrijeme. Najdeblju odjeću jučer su nosili Švicarci gdje su temperature pale do -27 Celzijevih stupnjeva, odnosno Rumunji koji su smrzavali na "sibirskih" -36. Na "domaćem terenu" najgore je bilo u Daruvaru, gdje je temperatura pala na čak -16 stupnjeva.

Ni današnji dan nije bio nikakva iznimka. U Hrvatskoj je najhladnije bilo u Lici, u Gospiću je jutros u 9 sati izmjereno -15 stupnjeva, a tijekom noći živa je u okolici Otočca "pala" i na - 18 stupnjeva. Darvuar je i dalje "okovan ledom" na -12 stupnjeva, baš kao i Slavonski Brod gdje je izmjerena temperatura jednaka daruvarskoj.

Za 'hladnu' izložbu niske temperature u Rusiji i te kako su dobrodošle

Hladna metropola
Zagreb se "probudio" na -8, a najtoplije je bilo na Hvaru i Rabu gdje je bilo za ovo doba godine ugodnih 6 stupnjeva. Nakon hladnog jutra tijekom dana u unutrašnosti temperature bi trebale biti između -5 i 1, a na Jadranu između 7 i 12 stupnjeva.

Iz DHMZ-a su poručili da se vrijeme do kraja tjedna neće bitnije mijenjati, ali bi u srijedu i četvrtak temperature u Hrvatskoj najvjerojatnije trebale malo pasti. Međutim, sljedećeg vikenda u unutrašnjost države stiže novi hladni val, a temperature bi ponovno trebale pasti ispod -10 Celzijevih stupnjeva.

Izmjerene temperature niže su od prosječnih najnižih temperatura u ovo doba godine, i nakon ugodnog prosinca tijekom siječnja očekuje nas izrazito hladno vrijeme s niskim temperaturama.

(mKm)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije