Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
talačka kriza

Uhićen otmičar u Parizu, taoci na sigurnom

Uhićen otmičar u Parizu, taoci na sigurnom
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
12.06.2018.
u 18:49

Jedan policijski izvor otkrio je da je otmičar prvo udario jednu osobu koja je uspjela pobjeći. Čini se da je naoružan lažnim oružjem, a dva preostala taoca je polio benzinom, dodaje izvor.

 Francuska policija spasila je dva taoca i uhitila muškarca koji ih je u utorak zatočio u maloj poslovnici u Parizu,objavile su francuske vlasti.

"Pojedinac je uhićen, a taoci su izvan opasnosti", napisao je na Twitteru ministar unutarnjih poslova Gerard Collomb. 

"Njegovi zahtjevi bili su dosta nejasni i nekonherentni", istaknuo je dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova. te je dodao kako je 'pregovarač imao poteškoća u razumijevanju'.

Muškarac je u maloj poslovnici u utorak  zatočio dva taoca i zatražio kontakt s iranskim veleposlanstvom kako bi poslao poruku francuskoj vladi, otkrivaju policijski izvori. 

Područje oko incidenta u desetom okrugu Pariza zatvorila je policija, a na mjestu su i specijalne jedinice i vatrogasci kao i pirotehničari. 

Policija je  okružila dućan s računalnom opremomu koji je napadač ušao u poslijepodnevnim satima i udario jednu osobu koja je uspjela pobjeći. 

"Službenici će pokušati započeti pregovore s muškarcem", rekao je glasnogovornik policijskog sindikata Yves Lefebvre za televiziju BFM koja je prenijela da izgleda kako napad nije terorističke naravi. 

Jedan policijski izvor otkrio je da je otmičar prvo udario jednu osobu koja je uspjela pobjeći. Čini se da je naoružan lažnim oružjem, a dva preostala taoca je polio benzinom, dodaje izvor. Navodno je među zatočenima jedna trudnica

Još uvijek se ne znaju pojedinosti o dobi, izgledu i nacionalnosti otmičara, no policija je otkrila i da je zatražio komunikaciju s iranskim veleposlanstvom kako bi prenijelo poruku francuskoj vladi. 

 

Komentara 21

PR
prajdali100
18:58 12.06.2018.

Zar je moguće !!? Još se nije integrirao u francusko društvo !!!

KP
konzervativni_preporod
19:11 12.06.2018.

Je li opet riječ o štovatelju kurana

HE
hr.eu
19:12 12.06.2018.

Još jedan islamski terorista kakvih svaki dan ulazi u Hrvatsku stotine uz blagoslov utovljen briselskog anemičara koji ne želi poslati vojsku na granicu niti podići ogradu ili razvući žicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije