Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPOMEN OBILJEŽJE

'Ako vas ne stigne naša pravda božja će vas sigurno stići'

Mikleuševci
10.11.2015.
u 13:54

Matić: Samo u Vukovarsko-srijemskoj županiji otkriveno je 55 masovnih grobnica ali to, nažalost, još uvijek nije konačna brojka

Polaganjem vijenaca danas je u Mikluševcima, sela s većinskim rusinskim stanovništvom koje se nalazi nedaleko od Vukovara, otkriveno spomen obilježje u spomen na šest mještana ubijenih tijekom agresije na Hrvatsku. Do sloma obrane Mikluševaca došlo je 8. listopada 1991. godine, a ove osobe ubijene su tijekom 1992. godine kada su izvučene iz svojih kuća i brutalno usmrćene. Prema riječima Tomislava Panenića, načelnika Općine Tompojevci kojoj pripadaju i Mikluševci, tijela ubijenih su nekoliko puta premještana da bi tek kasnije bila ekshumirana.

- Na području Općine Tompojevci zabilježena su velika stradanja i sustavni zločini. Dovoljno je reći kako samo na području naše općine imamo pet spomen obilježja masovnih grobnica, rekao je Panenić pozivajući nadležne institucije da ne dozvole da počinjeni zločini ostanu neprocesuirani.

- Ako vas ne stigne naša pravda božja će vas sigurno stići, rekao je Panenić pozivajući sve koji nešto znaju o lokacijama gdje su pokopane nestale osobe da to jave kako bi obitelji imale gdje položiti vijenac i zapaliti svijeće.

Spomen obilježje otkrili su ministar branitelja Predrag Matić i Danil Stracenski čiji su roditelji ubijeni u Mikluševcima. Prema riječima Matića u Hrvatskoj se na popisu nestalih danas nalazi 1591 osoba nestala tijekom Domovinskoga rata.

- Ovo je 72. spomen obilježje u Republici Hrvatskoj kojim obilježavamo 118 masovnu grobnicu. U Hrvatskoj je do sada otkriveno ukupno 148 masovnih grobnica. Samo u Vukovarsko-srijemskoj županiji otkriveno je 55 masovnih grobnica ali to, nažalost, još uvijek nije konačna brojka, rekao je Matić.

>> U Lovasu obilježena obljetnica jednoga od najstravičnijih zločina u Domovinskom ratu

>> Dva pripadnika HVO-a uhićena zbog sumnji u sudjelovanje u ubojstvu dviju žena

Komentara 25

HR
hrUsrcu
14:13 10.11.2015.

eeee sad treba pupovca i stanimirovica opet u saborske klupe. jadna moja zemljo hrvatska

MA
matrixxx
14:39 10.11.2015.

i ništa nismo naučili iz Domovinskog rata,naši političari se svađaju za vlastite potrebe, pupovac hoće federalizaciju ......ma sramota da vas bude

Avatar fuzzy
fuzzy
14:22 10.11.2015.

Troprsti zlotvori su bili i ostali naši smrtni neprijatelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije