Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brzo odlučila

Otkriveno kamo prelazi Ana Komparić Dević nakon što je napustila SDP

Ana Komparić Devčić
Patrik Macek/PIXSELL
15.12.2018.
u 10:04

Ostao je tako SDP na svega 30 saborskih mandata. Komparić Devčić pridružila se Milanki Opačić, Mariju Habeku, Bojanu Glavaševiću, Zdravku Ronku i drugima koji su napustili stranku zadnjih mjeseci

Riječka zastupnica Ana Komparić Devčić poslala je jučer svojoj matičnoj organizaciji, SDP-u u Rijeci ispisnicu, s pratećim pismom u kojem kaže da odlazi jer je SDP doživio politički bankrot.

Ostao je tako SDP na svega 30 saborskih mandata. Komparić Devčić pridružila se Milanki Opačić, Mariju Habeku, Bojanu Glavaševiću, Zdravku Ronku i drugima koji su napustili stranku zadnjih mjeseci, a njezin čin iznenađenje je samo u kontekstu činjenice da dolazi iz crvene baze SDP-a, Rijeke. To je prva riječka SDP-ovka koja je odlučila napustiti stranku, a osma u Saboru. Naime, SDP je 2016. godine imao 38 mandata, a sad ima osam manje.

Da će svoj rad u Saboru nastaviti u klubu zastupnika Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića, gdje postaje 12. član tog kluba, potvrdila je jučer za Novi List.

Time Bandić i iz bolesničke postelje nastavlja širenje svog kluba zastupnika, jednako kao što je i gradski proračun u Zagrebu uspješno izglasao. Svakako, bilo je jasno da je Komparić Devčić na izlaznim vratima već neko vrijeme.

Pogledajte i video Milanka Opačić objavila da napušta SDP

Komentara 46

PR
prajdali100
10:13 15.12.2018.

Jao, jao Bandić radi dar- mar. Valjda će Bauk nešto osmisliti i zaustaviti totalno urušavanje Partije.Tu je i Stazić da pomogne ako negdje zapne.

Avatar Mirko224
Mirko224
10:25 15.12.2018.

Skladište kupusa napuštaju bubašvabe.Deratizacija uspješno napreduje.

Avatar Toni Broo
Toni Broo
11:32 15.12.2018.

SDP-u ankete daju 15 do 17%, a evo kakva je stvarna situacija na terenu. Održavaju se zadnjih tjedana izbori za mjesne odbore na kojima SDP gubi teško i očajno prolazi. Npr. u Osijeku SDP osvojio 7%, u Zadru 9%, uu Otočcu 1%, u Rijeci je HDZ s 53 vijećnika prva stranka po snazi kada su u pitanju izbori za mjesne odbore, a SDP s 35 vijećnika tek druga stranka. Ti rezultati najbolje odražavaju trenutnu snagu SDP-a na terenu. HDZ usprkos ideološkim vrludanjima pod Plenkovićem je izdominirao na svim tim izborma za mjesne odbore, dobili su preko 45% glasova od Osijeka pa sve do Zadra što je najbolji pokazatelj snage Plenkovićevog HDZ-a. Ovaj raspad sistema SDP-a u saboru nije slučajan jer kako njihovi zastupnici prelaze u druge stranke, tako i njihovi birači na terenu više ne dišu kao prije za partiju te se okreću drugim strankama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije