Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRONAĐENI I LJUDSKI OSTACI

Indonezija locirala crne kutije iz srušenog zrakoplova

Indonesia continues search for debris of Sriwijaya Air flight SJ-182
Foto: WILLY KURNIAWAN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/8
10.01.2021.
u 14:16

Otkriveni i signali koji bi mogli dolaziti s nestalog zrakoplova

Indonezijske vlasti u nedjelju su locirale crne kutije zrakoplova Sriwiyaja Aira koji je pao u more ubrzo nakon polijetanja iz prijestolnice Jakarte, a ranije su već pronađeni dijelovi ljudskih tijela i zrakoplova. 

Boeing 737-500 sa 62 putnika i člana posade poletio je u subotu na domaćem letu prema Pontianaku u Zapadnom Kalimantanu. Nestao je s radara četiri minute od polijetanja. Šef indonezijskog Nacionalnog odbora za prometnu sigurnost (KNKT) Soerjanto Tjahjono rekao je da su locirane dvije crne kutije s leta SJ 182.

"Nadamo se da ćemo ih uskoro izvući", rekao je šef vojske Hadi Tjahjanto.

Indonesia continues search for debris of Sriwijaya Air flight SJ-182
1/7

Potraga će se nastaviti i tijekom noći, rekli su spasilački timovi, ali napori će biti ograničeni na sonarno skeniranje iz čamaca. 

Nije još poznat uzrok pada zrakoplova u najvećoj zrakoplovnoj nesreći u Indoneziji od listopada 2018. kada se Boeing 737 Max, koji je letio pod zastavom najvećega indonezijskog avioprijevoznika Lion Aira srušio se u Javansko more, pri čemu je smrtno stradalo svih 189 putnika i članova posade.

I prije ove nesreće je više ljudi poginulo u zrakoplovnim nesrećama u Indoneziji nego u ijednoj drugoj zemlji proteklog desetljeća, pokazuju podaci Mreže za sigurnost avioprometa.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije