Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhvaćeni na djelu

Otkriveni Grci koji su varali na socijalnoj pomoći i mirovinama

\'euri\'
Arhivska fotografija
25.04.2012.
u 14:44

Tijekom provjere podataka koju je Grčka morala provesti da bi se smanjili deficiti, otkriveno je 200.000 prevaranata koji će državi morati vratiti novac

Oko dva posto Grka varalo je državu i primalo socijalnu pomoć lažno se prikazujući siromašnima ili primalo mirovine preminulih članova obitelji. Tijekom provjere podataka koju je Grčka morala provesti kako bi se smanjili deficiti otkriveno je 200.000 prevaranata koji će državi morati vratiti novac koji su svakog mjeseca primali, javlja Reuters.

Vlada je odmah prekinula isplate prevarantima.

Provjera podataka izvršena je kao dio mjera štednje zbog kojih su i mirovine umanjene za oko 25 posto što je izazvalo bijes umirovljenika koji čine oko četvrtinu grčke populacije i samo dodatno raspirilo ljutnju prema strogoj štednji nametnutoj od Europske unije i MMF-a. Upravo zbog broja umirovljenika isplata mirovina jedan je od većih financijskih tereta koji Grčka, želi li nastaviti primati pomoć EU-a i MMF-a, mora riješiti.

Komentara 6

RE
@rea
16:13 25.04.2012.

200.000 ?! Samo ?

DR
drug
15:20 25.04.2012.

Kad je nestalo kredita sad isplivaše lopovi

AN
antikorumpirani
16:55 25.04.2012.

u hrvatskoj se po takvim uvjetima ide u mirovinu i prima socijala pa nitko ništa ne poduzima a sigurno 50 posto prevaranata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije