Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE SMATRA SE KRIVOM

Detalji skandala: Učiteljica spavala s učenikom (15), evo što mu je govorila

Kandice Barber court case
Foto: Steve Parsons/PA Images/PIXSELL
1/5
16.09.2020.
u 16:02

Porota je nakon 10-satnog vijećanja nastavnicu proglasila krivom po dvjema točkama optužnice, ali po trima, onima najozbiljnijima, podijelila se i nije uspjela donijeti nikakav zaključak te je sudac u konačnici objavio da će se postupak ponoviti.

Nastavlja se suđenje 35-godišnjoj učiteljici Kandice Barber koju se tereti da se upustila u spolni odnos sa svojim 15-godišnjim učenikom. Naime, nastavnicu se tereti da je triput spavala sa svojim učenikom i to nakon što su se u rujnu 2018. godine dopisivali preko Snapchata.

Naime, na posljednjem ročišu suđenja moglo se čuti da su Barber i njezin učenik imali odnose u njezinoj 'najdražoj' poziciji, piše The Sun.

Barber je učeniku navodno rekla da je trudna s njegovim djetetom te ga pohvalila da ima veći penis od njezina muža, koji je redovito s njom posjećivao sudska ročišta.

Prije nego što je slučaj predan u ruke porote, sudac u predmetu Francis Sheridan rekao je prisutnima u sudnici: "Vidjeli smo razgovor između nje i njezinog muža, koji je tijekom tog razgovora rekao da je pseća poza njezina 'najdraža' poza."

Barber, koja ima djecu školske dobi, navodno je učeniku poslije prvog odnosa poslala svoju toples fotografiju. S njim se još dva puta upustila u spolni odnos, a za to su vrijeme njezine nage fotografije kružile školom. 

Fotografije učiteljice došle su i do ravnatelja škole, a Barber je uhićena u ožujku prošle godine. Njezin je učenik isprva nijekao da su imali odnose, no kasnije je na policiji rekao da ipak jesu. 

- Lagao sam jer mi je rekla da je možda trudna s mojim djetetom pa sam se uspaničio. Lagao sam svima osim mojim prijateljima. Rekla mi je da će me uništiti ako je budem odao. Pitao sam je, 'hoćeš li me optužiti za silovanje?', na što mi je ona u poruci napisala samo '...'. Nakon toga sam se naljutio i nisam više pričao s njom, rekao je učenik tijekom razgovora s policijom.

Sudu je rečeno da su i drugi učenici vidjeli fotografije, videosnimke i poruke, odnosno dokaze da se afera između učiteljice i njezina učenika zaista dogodila.

Barber je ustvrdila da je njezin učenik njome bio "opčinjen i zaluđen", ali je i priznala da su se dopisivali nekoliko tjedana. Barber tvrdi da nije kriva za iskorištavanje djeteta mlađeg od 16 godina za zadovoljenje spolnih potreba, seksualnu komunikaciju s djetetom, mamljenje djeteta za upuštanje u seksualne aktivnosti te tjeranje djeteta na gledanje seksualnog čina.

Porota je nakon 10-satnog vijećanja nastavnicu proglasila krivom po dvjema točkama optužnice, ali po trima, onima najozbiljnijima, podijelila se i nije uspjela donijeti nikakav zaključak te je sudac u konačnici objavio da će se postupak ponoviti. Novo suđenje zakazano je za 18. siječnja sljedeće godine, piše BBC.

Komentara 16

OB
obican
16:50 16.09.2020.

Koja je adresa skole, da se ponovo upisem?

XA
xaron
20:36 16.09.2020.

U čemu je problem, pa uveli smo u školu sexualno obrazovanje zar ne.

DE
deda1234
19:47 16.09.2020.

A mene je ključevima gadala...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije