Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nestali ribič

Otkriveni detalji nesvakidašnjeg spašavanja: Našli ga u rijeci dok se iscrpljen držao za granu

15.04.2021.
u 21:18

Nestali ribič Vlado pronađen je nakon dva dana potrage

Kada je u ponedjeljak ujutro odlazio na pecanje na Dravu, Vlado Horvatiček iz Veliškovaca kod Valpova nije ni slutio da će se zadržati dva i pol dana, uključujući dvije hladne noći, te da će jedva izvući živu glavu. Iz nabujale rijeke 65-godišnjeg je ribiča spasila interventna policija, u srijedu oko 17 sati, dok se, kao u filmovima, na rubu snaga držao za granu.

Supruga oglasila uzbunu

– Sve je bilo normalno, otišao je u ponedjeljak oko 9 sati biciklom na Dravu. Čuli smo se dvaput telefonom toga popodneva, govorio je da mu pecanje dobro ide, a posljednji sam ga put zvala oko 20.40 kada je rekao da za pola sata stiže kući – kazala je Vladina supruga Ružica.

Padala je kiša, temperature su se spuštale i ispod ništice. Vlado se te noći nije pojavio niti se više javljao na pozive. Ružica ga je u utorak ujutro počela tražiti po selu, raspitivati se kod prijatelja, no kako ga nitko nije ni čuo ni vidio, alarmirala je policiju oko 19.45 sati i prijavila nestanak.

– Policijski službenici PP-a Belišće organizirali su potragu u kojoj je sudjelovalo i više djelatnika HGSS-a i ribiča udruge Gat, koja je trajala do kasno u noć – izvijestili su iz PU osječko-baranjske.

Uskočili su i mještani Veliškovaca i susjednog im Gata, kamo se Vlado i zaputio na pecanje. Pretraživali su teren uz rijeku do dva sata nakon ponoći kada su bili prisiljeni privremeno prekinuti potragu zbog loše vidljivosti.

– Sutradan ujutro, dakle u srijedu oko 8 sati, Vlado me nekako uspio nazvati na mobitel. Zvučao je izgubljeno, nije imalo smisla to što je govorio, primjerice da je na mađarskoj strani, jer nije imao čamac i nije mogao prijeći rijeku niti ikamo otići. Rekao je da dolazi kući za sat vremena i odjednom prekinuo vezu. Bio je promrzao, iscrpljen, vjerojatno mu se sve pomiješalo – nagađa Ružica, koja je s Vladom u braku više od četiri desetljeća.

Istodobno, nastavljena je intenzivna potraga za nestalim ribičem, u koju su bili uključeni i interventna policija Osijek i lokalno stanovništvo.

Na intenzivnom odjelu

– Policijski službenici interventne policije u srijedu u 16.10 sati u rijeci Dravi nedaleko od Gata pronašli su 65-godišnjaka koji se posljednjim atomima snage grčevito držao za granu boreći se za život. Hitnom intervencijom pristupili su spašavanju unesrećenog, kojeg su izvukli iz hladne i nabujale rijeke i u zadnjem trenutku spasili mu život – prepričavaju u PU.

Zbog iscrpljenosti i pothlađenosti, ribič je prevezen u KBC Osijek, gdje su liječnici utvrdili da nema drugih ozljeda osim pothlađenosti te je zadržan na liječenju. Ružica kaže kako njezin suprug nema ozbiljnijih zdravstvenih tegoba. Što se zaista dogodilo, ne zna se jer se s Vladom još nije čula s obzirom na to da je na intenzivnom odjelu.

Komentara 6

OB
Oblivion
21:43 15.04.2021.

Kaj tip nezna plivat, kakav je to ribić??

DU
Deleted user
00:05 17.04.2021.

Mozda je izgubio svijest a kad je dosao k sebi dezorijentiran upao u rijeku . Nije u vodi bio duze od nekoliko sati. Sve bu dobro.

DH
dalibor.hren
10:14 16.04.2021.

Rano se sjetila prijaviti nestanak!? Možda je bio kod Eržike...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije