Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Detaljne provjere

Otkrivene tri lažne diplome. 'Varalice ćemo identificirati i dobit će izvanredni otkaz'

Blaženka Divjak
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/5
31.01.2019.
u 09:45

Nakon otkrivene lažne diplome djelatnice Ministarstva znanosti, pokrenuta je provjera diploma oko 90 tisuća zaposlenih u sustavu obrazovanja i znanosti

Ministrica znanosti i obrazovanja dr. Blaženka Divjak obratila se javnosti u povodu otkrića lažnih diploma u školama u prva dva tjedna.

"Jučer su otkrivene tri nevjerodostojne, krivotvorene diplome. Radi se o jednoj osnovnoj i dvije srednje škole, od čega je jedna iz gimnazije. Otkrivene su na Filozofskom fakultetu. Zahvaljujem dekanici na tome", kazala je ministrica Blaženka Divjak.

"Mi ćemo varalice identificirati i dobit će izvanredni otkaz", rekla je ministrica dodavši da su sve prijave krenule prema DORH-u.

"Ovo je poruka svima koji pokušavaju varati da to ne smiju ", poručila je Divjak kazavši da se poštenim radom može napredovati.

Apelirala je na sve ravnatelje da provjere diplome, kao i na fakultete da to učine detaljno kao što je to napravio Filozofski fakultet. 

Što se tiče lažnih diploma, jedna je diploma iz 2000. godine za njemački i francuski jezik, a riječ je o osobi koja je dugogodišnji zaposlenik gimnazije. Druga je diploma iz 2016. iz informacijskih znanosti, osoba radi u srednjoj školi. Treća je iz 2018. godine za hrvatski i njemački jezik, osoba radi u osnovnoj školi. 

Podsjetimo, nakon otkrivene lažne diplome djelatnice Ministarstva znanosti, pokrenuta je provjera diploma oko 90 tisuća zaposlenih u sustavu obrazovanja i znanosti.

Pogledajte video o hrvatskim apsurdima:

 

Ključne riječi

Komentara 88

FU
furest
09:56 31.01.2019.

a sta cemo sa orginal diplomama dobivenim preko kreveta i mita

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
10:38 31.01.2019.

Naravno da su ne tri nego tisuće krivotvorenih diploma kada nema nikakvih sankcija. Da se zatraži povrat svih plaća i davanja na osnovu protupravno stečene koristi i uz to još koja godina zatvora, većina bi sama dala otkaz i napokon bi se mogla zaposliti naša djeca sa pravim diplomama, a ne da su se razbježali po cijelom svijetu

Avatar nisam_robot
nisam_robot
10:32 31.01.2019.

Na FF, pa taj fakultet je pun krivotvorine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije