Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krapinsko-zagorska županija

Otkrivena ploča ‘Županija prijatelj djece’

Otkrivena ploča ‘Županija prijatelj djece’
26.10.2018.
u 16:06

Krapinsko-zagorska županija je, uz Primorsko – goransku županiju, prva županija u Hrvatskoj koja je stekla tu prestižnu titulu

Početkom mjeseca u Krapini je održana svečanost otkrivanja ploče Županija – prijatelj djece. Krapinsko-zagorska županija je, uz Primorsko – goransku županiju, prva županija u Hrvatskoj koja je stekla tu prestižnu titulu. Događanju je nazočilo 350 djece s područja cijele županije te brojni zagorski gradonačelnici i načelnici.

Prethodno otkrivanju ploče, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, održao je u svom uredu prijem za dječje gradonačelnice/ke i načelnice/ke, a nakon otkrivanja ploče, u maloj dvorani POU Krapina održan je Okrugli stol gradonačelnika/ica i načelnika/ica s predstavnicima Saveza društava Naša djeca Hrvatske i županije. Više od 500 djece je u Festivalskoj dvorani pogledalo i predstavu ‘Sportski život letećeg Martina’, kazališta Mala scena. Organizator događanja bila je Krapinsko – zagorska županija, uz Grad Krapinu kao suorganizatora.

“Kad smo krenuli u sam projekt, rekao sam da ćemo s velikim ponosom staviti ovu ploču. Svi u županiji, od općina, gradova, društava Naša djeca te škola, puno radimo za dobrobit djece. Znao sam da ćemo biti prvi ili među prvima koji će dobiti taj status. 127, 3 milijuna kuna vrijednosti ili 85% projekata koji se rade, vezano je uz djecu, maksimalno je ulaganje u poboljšanje uvjeta za rad škola, centar kompetentnosti koji će se graditi u Zaboku i još puno projekata za koje smo povukli sredstva iz Europskih fondova”, rekao je župan Željko Kolar te se potom osvrnuo i na prijem za dječje gradonačelnice/ke i načelnice/ke:
“Veliki je ponos zbog svega što smo radili da bismo došli do ovoga danas. Mali kolege su vrlo dobro upoznati sa svime onime što se radi u njihovim gradovima i općinama te što radimo u Županiji. Vrlo precizno su detektirali stvari koje se mogu popraviti u sustavu, došli su s konkretnim prijedlozima”, rekao je Kolar i za drugu polovicu prosinca najavio još jedan sastanak na kojem će biti i načelnici i gradonačelnici.

Sadržaj omogućila Hrvatska zajednica županija

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije