Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obavljen očevid

Otkriven uzrok eksplozije i požara na splitskoj Pjaci

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/7
27.07.2019.
u 16:41

Policija ističe kako je nastala velika materijalna šteta, čiji će točan iznos naknadno biti poznat.

Splitska je policija u subotu izvijestila kako je nakon obavljenoga očevida utvrđeno da je istjecanje plina uzrok eksplozije koja se dogodila u petak na večer u ugostiteljskom objektu na splitskoj Pjaci (Narodnom trgu), a da bi se utvrdio uzrok istjecanju plina  potrebno je provesti dodatna vještačenja.

"Danas je obavljen očevid u ugostiteljskom objektu na Narodnom trgu u Splitu pa je utvrđeno da je uslijed istjecanja plina došlo do eksplozije, a zatim i požara, međutim potrebno je provesti dodatna vještačenja kako bi se utvrdio uzrok zbog kojeg je došlo do takve situacije, odnosno istjecanja plina, a posljedično i do eksplozije i požara," ističe policija.

Naglašava kako je nastala velika materijalna šteta, čiji će točan iznos naknadno biti poznat.

U eksploziji plina koja se u petak oko 21 sat dogodila u restoranu, u središtu Splita, na Pjaci nije bilo ozlijeđenih osoba.

Za vrijeme izlaska na intervenciju, to jest ispomoć u gašenju požara na Pjaci cisterna DVD-a Žrnovnica doživjela je nesreću na Poljičkoj cesti i tom su prigodom tri vatrogasca lakše ozlijeđena, potvrdili su u subotu u  DVD-u Žrnovnica.

Kako je izvjesila splitska policija, u petak na večer u 21,40 sati na raskrižju ulice Zbora narodne garde i Poljičke ceste u Splitu dogodila se prometna nesreća u kojoj su lakše ozlijeđena trojica vatrogasaca.

U nesreći je sudjelovalo teretno vozilo Citroen Jumper, kojim je upravljao 28-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine i vatrogasno vozilo Iveco Eurocargo kojim je upravljao 27-godišnji vatrogasac. Ozlijeđen je vozač vatrogasnog vozila i dvojica putnika – vatrogasaca, koji su nakon pružene liječničke pomoći otpušteni iz bolnice, navodi se u policijskom izvješću

Na mjestu događaja je obavljen očevid. Kod vozača vozila Citroen Jumper utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu, zbog čega je u zadržan u službenim prostorijama do otriježnjena. Protiv njega će se podnijeti obvezni prekršajni nalog zbog izazivanja prometne nesreće prilikom prolaska kroz crveno svjetlo i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Komentara 5

PE
PetrusManus
16:56 27.07.2019.

A baš je otkriven, i baba zna da je curio plin i da je zapaljiv i vi to ovakovim naslovom otkrivate, jadni i bombastični naslovi u u Večernjem.

PR
prajdali100
17:00 27.07.2019.

Pijan prođe kroz crveno,ozlijedi vatrogasce i za kaznu će prekršajno odgovarati.Ovakve države nigdje nema!!! Ovo nije normalno.

Avatar Sandinista
Sandinista
20:14 27.07.2019.

Plinska boca bi trebala biti rekvizit svakog pravog Hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije