Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split

Otkriven spomenik 9. bojne HOS-a Rafael vitez Boban

otkrivanje spomenika
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
09.05.2014.
u 14:28

- Zemlja je u depresiji, nezaposlenih je sve više, mladi napuštaju Hrvatsku... Hrvatski branitelji moraju poštivati samo onu garnituru koja će štititi hrvatske nacionalne interese – rekao je Dobroslav Paraga, osnivač HOS-a.

Split je dobio spomenik IX. bojne HOS-a "Rafael vitez Boban". Na platou u Ulici Ruđera Boškovića otkrio ga je stopostotni ratni vojni invalid Ivica Miletić, ranjen 1993. na Svilaji,uz pomoć ratnih zapovjednika Miće Ćuk a i Jurice Jukića.

- Zemlja je u depresiji, nezaposlenih je sve više, mladi napuštaju Hrvatsku... Hrvatski branitelji moraju poštivati samo onu garnituru koja će štititi hrvatske nacionalne interese – rekao je Dobroslav Paraga, osnivač HOS-a.

Na otkrivanju su, uz brojne hrvatske branitelje, bili župan Zlatko Ževrnja, gradonačelnik Ivo Baldasar, Anto Đapić, Marko Perković Thompson. Kroz IX. bojnu HOS-a "Rafael vitez Boban" prošlo je 2.500 branitelja, a živote je izgubilo njih 46 .

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Komentara 51

Avatar JByO
JByO
17:34 09.05.2014.

Kao što više puta napisah:NIKADA DENACIFIKOVANI.Danas,na Dan pobede,u srcu Evrope,u nekada "crvenom Splitu",otkriva se spomenik ustaškom oficiru i krvniku,nacističkoj marioneti i podguznoj muvi.Neće vam to na dobro izaći,Hrvati.

Avatar JByO
JByO
17:45 09.05.2014.

A kako se vršila denacifikacija?Pričala mi je starija gospođa,beogradska predratna dama,da su Rusi,po dolasku u Beograd,1944,danima streljali nemačku DIVIZIJU na Topčiderskom brdu i da se nije moglo proći od leševa.Na proteste njenog muža partizana da se tako ne postupa sa zarobljenicima,ruski major mu je uperio pištolj u glavu i rekao:"kad ti mene budeš oslobodio postupaj sa njima kako hoćeš!"

Avatar lustrismus
lustrismus
17:40 09.05.2014.

Bitno na okruglom kamenu stoji krst . Ubijanje u ima Hrista . Bitno da su i uniforme crne kao za vreme Hitlera i sad u Majdanu Pitanje dana kada će se podignuti Brzici i 800 fratarati Brzici i 800 fratara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije