Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusija

Otkriveno što Putin sve posjeduje ali i njegov 6-godišnji prihod

Objavljeno izvješće o Putinovim prihodima
Foto: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL
07.02.2018.
u 22:15

Kao izvor dohodaka predsjednik Ruske federacije naveo je plaću, vojnu mirovinu te dohodak depozita banaka

Središnja izborna komisija (CEC) Rusije objavila je prihode ruskog predsjednika Vladimira Putina za razdoblje od 2011. do 2016. godine. Radi se o iznosu od čak 38,5 milijuna rubalja (673.000 dolara). Također, navedeno je da ima i 13 računa u banci s 13,8 milijuna rubalja (241.200 dolara) te 230 dionica Sankt Petersburške banke. Osim toga, Putin posjeduje stan u Sankt Petersburgu s površinom od 77 četvornih metara i garažom od 18 četvornih metara. Navodi se i najam stana u Moskvi od 153,7 četvornih metara. Predsjednik posjeduje i dva automobila - GAZ M21 - 1960 i 1965, Niva (2009). 

Vladimir Putin oduvijek je gradio imidž veoma moćne osobe - džudo majstora, hokejaša i ljubitelja životinja. Uvijek je prikazan kao nedodirljivi vođa Rusije. Mnogo pitanja se postavilo o njegovim prihodima i bogatstvu nakon što je "spontano" poklonio sat u vrijednosti od 10.000 eura malom dječaku sa sela. Postavilo se pitanje o tome kako političar s prijavljenom zaradom u visini od stotinjak tisuća dolara može imati luksuzne satove i palače. 

Kolekcija satova koju posjeduje ruski predsjednik procjenjuje se na 750.000 dolara, a kao najskuplji komad navodi se Lange & Söhne izdanje. Sat je prekriven kristalnim staklom i ima zlatne kazaljke, a vrijedan je oko pola milijuna dolara. Također, izvori tvrde da Putin posjeduje čak četiri jahte, a najpoznatija jahta procijenjena je na 37 milijuna dolara. Voli i automobile, a na raspolaganju ima čak i modele Formula 1 bolida. Međutim, izjavio je da su mu omiljeni automobili oni koji su napravljeni u Rusiji. Tvrdi se da u svom posjedu ima privatne avione i helikoptere, a najveća vrijednost nalazi se u njegovim nekretninama. Možda najimpresivnije izdanje je palača izgrađena u talijanskom stilu koja vrijedi milijardu dolara. Cijeli projekt bio je iznimno tajan tijekom izgradnje, a mediji nisu imali pristup posjedu.

Objavljeno izvješće o Putinovim prihodima
1/8

 

Komentara 51

RO
rotšild
15:46 07.02.2018.

Zatim dolazi 11. rujan 2001. godine, a uništenje Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku je bio dobar izgovor da se dovrši posao. Od 19 navodnih napadača nijedan nije bio iz Iraka i nitko iz Afganistana, a čak 15 ih je bilo iz Saudijske Arabije. Ali SAD nisu napale Saudijsku Arabiju, nego Afganistan. Nesreća Afganistanaca je što je na tom području morao proći plinovod, a talibani to nisu željeli. 1680 kilometara dug plinovod je trebao turkmenski plin iz Dauletabada dovesti do Pakistana, a trebao je prolaziti preko zapadnog Afganistana, odnosno pokrajina Herat i Kandahar. No, plan je tada propao zbog političkih poteškoća koje su uzrokovali talibani. UNICEF potvrđuje da je embargo nametnut Iraku, koji je trajao 10 godina, uzrokovao smrt milijun i pol ljudi, uključujući 500 000 djece, što je bivša američka državna tajnica Madeleine Albright komentirala "kako je izbor bio težak, ali se isplatilo". No, kada je završen posao u Iraku, koji je počeo invazijom 2003. godine, počinje projekt kolonizacije suverenih arapskih zemalja. Razorena je Libija i sljedeća meta je bila Sirija, gdje rat kojeg su osmislili stratezi projekta "Novi Bliski istok" traje do danas. Jemen je također devastiran, ali Washington sada ne objavljuje rat protivnicima, nego koristi strategiju hibridnog rata u kojem SAD za ostvarenje svojih ciljeva financiraju države i nedržavne aktere, poput islamističkih terorističkih skupina ili ukrajinskih neonacista. U stvari, pod lažnim sloganima širenja demokracije, ci

RO
rotšild
15:44 07.02.2018.

Prema različitim procjenama, ta broja varira od 10 milijuna ljudi, do čak 55 milijuna. Čak i ako ostavimo po stranu nuklearno oružje, od 1776. godine do danas, tijekom 242 godine postojanja, Sjedinjene Države su u ratovima provele 222 godine. Nijedandan američki predsjednik ne može dobiti titulu "predsjednika mira" i svi su se mogu smatrati "ratnim vođama". Ako izuzmemo razdoblje Velike depresije od 1935. do 1940. godine, Amerika od svog utemeljenja nije provela nijedno desetljeće bez rata. Ako računamo samo razdoblje od Drugog svjetskog rata, Sjedinjene Države su službeno vodile 19 ratova, među kojima se ističu ratovi protiv Koreje, Vijetnama i ratovi u Iraku, Afganistanu i Pakistanu. Ukupan broj žrtava koje su američke trupe ostavile za sobom samo u tim ratovima prelazi brojku od devet milijuna ljudi, što potvrđuju i istraživanja američkih stručnjaka o američkom sudjelovanju u ovim sukobima. Svi ovi ratovi su uglavnom vođeni pod sloganom stvaranja "novog svijeta sigurnog za demokraciju". Prema drugim izračunima su Sjedinjene Države najkrvoločnije carstvo, najveća "teroristička organizacija" na svijetu, koja je od kraja Drugog svjetskog rat do danas ubila 55 milijuna ljudi, tvrdi Gianluca Ferrara. Počevši od 6. kolovoza 1945. godine, kada je u Hirošimi istrijebljeno 200 000 civila, SAD provode istu politiku. Danas Amerika ima oko 7000 nuklearnih oružja. 2000 ih je već raspoređeno, a svako ima eksplozivni potencijal i do tri tisuće puta veći nego bomba koja je bačena na

TT
tTony
15:39 07.02.2018.

Bolje da ima i to je malo sa usporedbom Marsala koji je imo vile ,otok, lovista ,vlak, brod nemos ni nabrojit i sve drugo u drugo vrime a za nista nije pljaca porez i bio odgovoran.Sve u socijalitickoj drzavi.Intersantno niko nije smijo postavit pitanje i komentorat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije