Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRETUČEN U SESVETAMA

Otkrivamo nove detalje: Bubalo je šipku oteo od napadača, a glavu je štitio torbom

Krešimir Bubalo
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
29.12.2016.
u 08:52

Bubalo je jesenas dobio posao u Pevecu te se zbog te visoke pozicije preselio u Zagreb, a vikende je provodio s obitelji u Osijeku

U klasičnoj “sačekuši”, kako tvrde upućeni, pretučen je Krešimir Bubalo (43), član uprave Peveca i bivši osječki gradonačelnik iz redova HDSSB-a. Napad se zbio jučer oko 7.45 sati u Zagrebu, ispred njegove zgrade u Sesvetama, baš dok je odlazio na posao.

Bitka između dviju struja

– Napala su ga dva nepoznata napadača, koja su potom pobjegla – kazali su nam kratko u zagrebačkoj policiji. Napadači su, neslužbeno doznajemo, bili maskirani, na glavi su imali šilterice. Bubalo se ipak, ističu njegovi prijatelji, “uspio malo obraniti” pa nije teže stradao. Jednom je napadaču istrgnuo šipku, a glavu si je zaštitio torbom. Motiv napada zasad nije poznat, a je li povezan baš s njegovim novim poslom u Pevecu, pokazat će istraga.

Oglasili su se i iz Peveca, no navode kako ni oni nemaju puno više informacija.

– Zadobio je ozljede zbog kojih je zbrinut u bolnici. Kada nam bude poznato više pojedinosti, izvijestit ćemo o novim činjenicama – stoji u priopćenju te tvrtke.

Bubalo nam jučer nije odgovarao na pozive. No, javio se osječkom gradonačelniku Ivici Vrkiću.

– Još je u bolnici, ali oporavlja se. Nismo razgovarali o detaljima napada, važno mi je bilo njegovo zdravlje, osim što mi je rekao da je to klasična sačekuša i da je bilo borbe, ali da je dobro prošlo – otkrio je Vrkić. Gradonačelnik mu je, dodao je, izrazio žaljenje zbog nemilog događaja, “pogotovo zato što je otišao na novo radno mjesto u Zagreb”.

Krešimir Bubalo jesenas se zaposlio u Pevecu, a zbog te se visoke pozicije i preselio u Zagreb, dok je vikende provodio s obitelji u Osijeku. Dolazi u Pevec u doba previranja u tvrtki, u kojoj se, kako se pisalo, vodila bitka između dvije struje – jednu je predvodila Samoborka, a drugu Dicentra. Jedan od osnivača Dicentre, Jurica Lovrinčević došao je na čelo Peveca.

Mlad zakoračio u politiku

Odlaskom u poduzetništvo, Bubalo se povukao i iz aktivne politike u koju je, pak, zakoračio vrlo mlad. Sa samo 31 godinom postao je osječko-baranjski župan, a bio je dotad najmlađi župan u Hrvatskoj. Nakon razlaza Branimira Glavaša s HDZ-om i osnivanja nove, regionalne političke opcije, postaje prvim predsjednikom HDSSB-a. Na tom ga mjestu, pak, dvije godine poslije zamjenjuje Vladimir Šišljagić. Stranka ga kandidira za gradonačelnika Osijeka 2009. kada je na prvim neposrednim lokalnim izborima “ruši” Antu Đapića. No, veliki udar za Glavaševu stranku bio je poraz na izborima 2013. kada je Bubalo izgubio od Ivice Vrkića, nestranačkog kandidata kojeg su istaknuli HNS i SDP. Postaje potom saborski zastupnik, a još je i čelnik osječkog ogranka HDSSB-a. Diplomirao je poduzetništvo na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Prije političke karijere radio je u bankama.

>> Đorđe Vuletić pritvoren jer ga sumnjiče da je u rujnu ukrao automobil

Komentara 12

AR
aristip
09:32 29.12.2016.

Ma koga briga dali se je Bubalo djelomično obranio i što Vrkić misli o tome. Mislim da je mnogo bitnije tko stoji iza te dvije skupine koje se bore za prevlast u Pevecu, tj. dali iza jedne struje stoji bivši ministar koji vuče podrijetlo iz Imotskog odakle korijene vuče i Vrkić a i Bubalovi korijeni su tu negdje samo preko brda u Hercegovini. Dali mi tu oko Peveca imamo sukob dvije interesne skupine od kojih je jedna prvenstveno sa sjevera Hrvatske a druga, kojoj pripada i Bubalo, imotsko-zapadnohercegovačka ?

Avatar comandante
comandante
08:56 29.12.2016.

vrlo sposoban "kadar" sa velikim iskustvom, trebao je podići Pevec.. buahahahahah

OV
Ovozemaljski
09:24 29.12.2016.

Trag vodi do Samobora, a od Samobora vodi do Iblerovog trga! Zivi bili pa vidijeli...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije