Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Otkrivamo kolike otpremnine radnicima daje HAC

naslovnica
Foto: VL
27.10.2017.
u 00:05

Radnicima su ponuđene poticajne otpremnine

U sklopu projekta modernizacije i restrukturiranja sektora cestovne infrastrukture koji je dogovoren sa Svjetskom bankom, državne tvrtke koje u Hrvatskoj upravljaju autocestama trebaju sadašnji broj od 3000 radnika smanjiti na 700 do 900.

Prvi korak prema tom cilju poduzeo je ovih dana HAC-ONC te pozvao radnike da iskažu interes za dobrovoljni odlazak uz otpremnine, koje će, sukladno kolektivnom ugovoru, iznositi 35 posto prosječne mjesečne bruto plaće ostvarene u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu za svaku godinu rada kod poslodavca i njegova prednika.

Uz to, radnici će dobiti i poticajne otpremnine u iznosu koji je razlika između otpremnine prema kolektivnom ugovoru i poticajne otpremnine prema godinama staža...

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme: 

>>Dalija Orešković: Povjerenstvo očekuju još dvije odluke o predsjednici države

>>Jakša Barbić: Ramljak je potpisao uobičajen ugovor

>>Puljić-Šego: Bernardićev zahtjev za rušenje Vlade izazvao bi kaos

>>Ivan Koprić: Autonomija Istre kakvu zagovara Jakovčić neustavna je

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
05:15 27.10.2017.

Nije to nista u munistatstvu obrane nakon sto dobiju otpremnine i mirovine koje su trostruko vece od navedenih birane pi kljucu ja tebi ti meni vraca se u ministarstvo obrane i godinama poslije jos rade po ugovoru o djelu organizatorii te rabote sute... a sto ce te i tako im nitko nista ne moze to je domovinska sigurnost

KU
kupatilo
22:38 26.10.2017.

Ma kakvi otkazi i otpremnine.Stim novcem vratiti dug a visak radnika poslati na odrzavanje i izgradnju novih cesta ili neka sami daju otkaz ako im nije stalo do posla.Privatnici odrzavaju ceste a uhljebi bi jos za nerad i po 30 tisuca eura.Malo morgen.Koce onda da radu i mirovinu zaradi.Valjda samo bud....!Los pokusaj.Opet bi neko da mažnjava!

GV
golub Vaso
06:54 27.10.2017.

prvo Domoljubi zaposle rodbinu i kumove, a onda još mi plaćamo otpremnine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije