Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT NAVIJAČA

Otkrivaju se nepoznati detalji sukoba u Boboti

crn_bobo_tx.jpg
Foto: 24 sata
05.05.2008.
u 20:00

- Nakon vandalskog napada koji se dogodio za skupštine Kluba navijača Delije Bobota, smatram, sve je još i dobro završilo. Bojim se i pomisliti kako bi bilo da je stradalo koje od brojne djece ili koji od napadača  kaže Nikica Gagulić, predsjednik kluba navijača.

Iznenađen je, dodaje, propustima policije te očekuje da se cijeli slučaj rasvijetli, a počinitelji kazne. Iz Policijske uprave kažu da je u nedjeljnom incidentu ozlijeđeno dvoje djece, dvije starije osobe, dva napadača i dva policajaca.

Nova privođenja
- Riječ je o lakšim tjelesnim ozljedama. Uhićene su dvije osobe, a dvije su osobe policajci PU osječko-baranjske privele na obavijesni razgovor. Vjerujemo da ćemo uskoro privesti još nekoliko osumnjičenih za sudjelovanje u napadu.

Nismo imali nikakvih informacija o mogućem napadu  i dosad su održavale skupštine, a u Podunavlju su već gostovali veterani Partizana i Crvene zvezde i nikad se ništa nije dogodilo  rekao je Miroslav Janić, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske. I dok su skupštinu u Boboti osiguravala samo dva policajca, na utakmici Partizana i Vuteks-sloge, koja se u nedjelju poslijepodne igrala u Vukovaru, bilo je i interventne i "obične" policije.

Tu su utakmicu organizirali navijači Partizana, Grobari iz Vukovara, čija je udruga službeno registrirana pod nazivom Klub navijača Parni valjak. Predsjednik udruge je Saša Mačvan  djelatnik vukovarske policije! Da uz policijsku dužnost vodi i navijačku udrugu, ne priječi mu zakon. Tamošnji policajci komentiraju da dvojica njihovih kolega ne bi bila ozlijeđena da su snage plavaca bile ravnomjerno raspoređene.

Srpska partija
Postavivši pitanje sigurnosne procjene, oglasio se i SDSS, koji traži da policija objavi identitet izgrednika i obavijesti javnost o poduzetim sankcijama.

Priopćenjem se javila i Partija podunavskih Srba navodeći da je riječ bila o "brutalnom i divljačkom napadu mladih šovinista zadojenih mržnjom" te da su "ljudi u Boboti napadnuti samo zato što su Srbi". Incident u Boboti osudio je i Petar Mlinarić, saborski zastupnik i predsjednik vukovarskog HDZ-a.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije