Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O ČEMU SE RADI

Otkrili smo na koje je internetske poslove plaćene 8000 eura predsjednica mislila

Kolinda Grabar Kitarović održala je predizborni skup u Rijeci
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/3
16.12.2019.
u 15:06

U tom kontekstu hrvatski su IT stručnjaci dobrodošli u Izraelu, gdje ih tamošnje tvrtke mogu obučiti za posao cyber sigurnosti, a raditi potom mogu "online"  iz Hrvatske.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kada je sinoć na skupu u Osijeku govorila o poslovima preko interneta za 8000 eura koje je dogovorila s drugim državama, mislila je na poslove IT stručnjaka za izraelske tvrtke koje se bave cyber sigurnošću, kažu u njenom izbornom stožeru.

Kada je aktualna predsjednica u srpnju ove godine bila u službenom posjetu Izraelu razgovarala je s tamošnjim premijerom Benjaminom Netanyahuom koji joj je rekao da su izraelske potrebe za IT stručnjacima veće od broja stručnjaka kojima tamo raspolažu.

Video: Kolinda Grabar-Kitarović posjetila Novu Gradišku

U tom kontekstu hrvatski su IT stručnjaci dobrodošli u Izraelu, gdje ih tamošnje tvrtke mogu obučiti za posao cyber sigurnosti, a raditi potom mogu "online"  iz Hrvatske. U svijetu se na godišnjoj razini, kažu u predsjedničinu izbornom timu, potroši oko 500 milijardi eura na cyber sigurnost, a izraelski IT stručnjaci koji rade na tom polju netto zarađuju oko 5000 eura, što je oko 8000 eura brutto

Komentara 210

DU
Deleted user
15:12 16.12.2019.

kakva je to jadnica, pa zar moram svaki put kada odvorim portal nju gledati. Takve nebuloze i budalašzine može pričati netko tko nema grama mozga u glavi. Da smo ozbiljna država ona ne bi dobila 5% blasova. Nisam je jošš u ovih 4 godine čuo da e nešto pametno rekla. Pomozi nam bože....

OP
opapara
15:11 16.12.2019.

ahahahahaha opet izjava u rangu "bit ćemo bogati kao švicarska", izraelac je kolindi rekao pa može stručnjak za cyber sigurnosti raditi kod nas za 8000 eura, samo što je takvih u hrvatskoj 10 maksimalno i oni već imaju preko 5000 eura plaću, i ne ne možeš to postati preko noći, čak ni preko fakulteta jer da se može onda bi si izraelci ubučili svoje ljude.....

PT
Ptica_
17:43 16.12.2019.

Žena Jakova Kitarovića potpuno je propuvala...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije