Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLASTI IM ZABRANILE ISKAPANJE

Otkrili planinu punu zlata, seljani odmah pohrlili na nju s lopatama i motikama

Screenshot
08.03.2021.
u 10:28

Vrijedno nalazište zlata otkriveno je u Kongu, no vlasti su seljanima zabranile iskapanje

Vlasti u Demokratskoj Republici Kongo zabranile su iskapanje zlata u provinciji Južni Kivu nakon što se društvenim mrežama proširila snimka na kojoj se vidi kako stotine mještana kopaju po planini punoj zlata.

Kada su doznali da je u zemlji skriveno zlato, lokalni stanovnici pohrlili su s lopatama i motikama. Na jednoj snimci vidi se kako ispiru zlato koje su pronašli.

– Video iz Konga bilježi najveće iznenađenje za seljane nakon što je otkrivena cijela planina ispunjena zlatom. Kopaju zemlju u kojoj su naslage zlata, a potom je nose kući i ispiru – objavio je slobodni novinar Ahmad Algohbary na Twitteru.

Ministar rudarstva Venant Burume Muhigirwa kasnije je potvrdio nalazište zlata u selu Luhihi zbog čega su svi pohrlili u to selo smješteno 50 kilometara od grada Bakavu.

Ministar je rekao kako je objavljen dekret kojim se zabranjuju sve rudarske aktivnosti u selu i oko njega te je zatraženo da svi napuste vrijedno nalazište do daljnjega.

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
11:41 08.03.2021.

Demokratska Republika Kongo nikada nije bila francuska kolonija. Za vašu informaciju, bila je belgijska kolonija u kojoj je belgijski kralj Lepold II dozvolio masovne zločine nad lokalnim stanovnicima. Ubijeno je oko 10 milijuna ljudi u nekih 25 godina krajem 19. i početkom 20. stoljeća

RE
reborn
11:54 08.03.2021.

Ako su izvještaji o količini zlata istiniti, već vidim kako tamo dolazi "onaj koji misli da ima najveću pušku", te nemilosrdo puca po sirotinji... Afrika - bogati kontinent kojeg svi pljačkaju...

Avatar milidobrović
milidobrović
12:15 08.03.2021.

Stoka sitnog zuba, sad će dotrčati hdz_njare i sve odvući u Bosnu. I onda dolazi potres i ponovo krađa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije