Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GAY PRIDE

Otkazana sutrašnja parada ponosa u Beogradu!

gay pride
Reuters/PIXSELL
Autori: mf/VLM, ba/VLM
27.09.2013.
u 19:31

Ured za koordinaciju sigurnosne službe odluku o otkazivanju donio je jednoglasno

Prema saznanjima medija u Srbiji, sutra u Beogradu neće biti Parade ponosa.

To je odluka Ureda za koordinaciju službe sigurnosti koji je jednoglasno odlučio da se ne izda dozvola za šetnju beogradskim ulicama pripadnicima lezbijskih i gay udruga koji i prošle godine nisu dobili dozvolu. Na proširenoj sjednici Ureda, temeljem sigurnosnih procjena, u početku je šest članova bilo za, a šest protiv održavanja Parade ponosa no poslije je ipak prevladalo mišljenje kako je održavanje Pridea preveliki sigurnosni rizik.

Mediji u Srbiji javljaju kako je u vrijeme sjednice Ureda za koordinaciju službe sigurnosti u kojemu je osim dužnosnika sigurnosnih i policijskih službi, premijer Srbije i prvi dopredsjednik srpske vlade, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, u središtu Beograda, posebice u parku kraj restorana Manjež gdje je planirano okupljanje sudionika Pridea, veliki broj pripadnika žandarmerije i obične policije.

Parada izaziva velike prijepore u srbijanskoj javnosti. Desničarski pokret za sutra je najavio prosvjed ispred zgrade vlade koji će se, kako su objavili, održati unatoč otkazivanju parade. Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je pak da su huligani pripremali na napad na paradu. Navodno su sudionike namjeravali gađati staklenkama punim pčela.

>> Srpske Dveri: Zabranite Pride po ugledu na Ruse

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije