Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu imali za kartu

Otišli u Njemačku da zarade pa ih prevarili: 'Bili smo gladni i žedni'

Foto: Avaz
1/3
22.09.2019.
u 18:13

Kada su pokušali kontaktirati vlasnika tvrtke, dočekala ih je neugodna vijest koju im je prenio vlasnikov sin

Muamer Muračević i Delmin Omeragić za 'Dnevni avaz' ispričali su svoju priču o potrazi za srećom u Njemačkoj, koja nije imala sretan završetak.

- Otišli smo da zaradimo, da dostojno prehranimo porodice, ali u Njemačkoj smo bili i gladni i žedni. U Bosnu se vraćamo prevareni, bez marke – ispričali su Zeničani. Tvrtka iz Zagreba, Power Montaža, poslala ih je u Njemačku da odrade posao za koji nisu dobili svojih 2000 eura.

Foto: Avaz

- Imamo još kolega koji su isto zaglavili ovako, ostali su im dužni više od 1500 eura. Oko petnaestak ljudi je 'izvisilo' i dovedeni su na ivicu propasti iako su pošteno radili svoj posao. Tko zna koliko su naših građana na ovaj način prevarili – rekao je Muračević za Dnevni Avaz. S obzirom na to da nisu imali za kartu da se vrate ostali su, kažu, očajni i iscrpljeni u tuđoj zemlji. Kada su pokušali kontaktirati vlasnika tvrtke, dočekala ih je neugodna vijest koju im je prenio vlasnikov sin. Naime, vlasnik tvrtke je, navodno, umro.

- To nam je rekao njegov sin, kao i da on nema veze s firmom, iako u Privrednom registru Hrvatske, sin stoji, pored oca vlasnika, kao jedini zastupnik. Rekli smo mu da nemamo novca da se vratimo. Više nam se nije javljao na pozive – objasnio je Muračević. Da bi se vratili za Zagreb, morali su posuditi novac od čovjeka kojeg su upoznali u Njemačkoj, a kada su se vratili odlučili su se obratiti Ambasadi BiH.

- Ispričali smo što nam se desilo, rekli da smo gladni i da nemamo novca da se vratimo u BiH. Rekli su nam da nam ne mogu pomoći i rekli 'Pokušajte stopirati do Zenice' - rekao je Muračević. Dobar vozač na kojeg su naišli spasio ih je i dao karte na povjerenje, dodao je. Iz Avaza su kontaktirali Ambasadu BiH u Hrvatskoj, no odgovora još uvijek nema.

Ključne riječi

Komentara 45

Avatar Ronin
Ronin
18:16 22.09.2019.

Pravilo broj jedan za sve koji hoće raditi u Njemačkoj. Ne raditi za "naše" ljude.

SS
Sapienti.sat
19:42 22.09.2019.

Pravo istraživačko novinarstvo! Sve rekla kazala, osim podatka da sin i je suvlasnik. Pa sto niste istražili jel otac zaista umro, sto je s firmom sada, gdje je firma etc

JO
Jocaminken
19:16 22.09.2019.

Ovo nesto kao mujo i haso

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije