Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNO!

Otišao na pregled zbog bolova u leđima pa mu otkrili nešto neuobičajeno

Foto: Sofya Sandurskaya/Moscow News Agency/Handout /REUTERS
13.05.2020.
u 22:51

Postojanje triju bubrega u tijelu nije česta anomalija, navode stručnjaci

Zbog teških bolova u donjem dijelu leđa, liječnici su poslali 38-godišnjeg Brazilca na CT sken. Sken je otkrio uzrok boli – herniju diska, ali i prisutnost triju bubrega. 

Liječnici iz bolnice Do Rim u Sao Paulu vidjeli su lijevi bubreg normalnog izgleda i dva spojena bubrega na području zdjelice, navodi se u članku objavljenom u uglednom medicinskom časopisu The New England Journal of Medicine. 

 

Postojanje triju bubrega u tijelu nije česta anomalija, navode stručnjaci i ističu kako se najčešće slučajno otkrije jer rijetko uzorkuje probleme. Smatra se kako se za to i ne zna osim ako se ne napravi CT sken zbog nekog drugog zdravstvenog razloga, kao što je to bio slučaj s 38-godišnjim Brazilcem. 

Vjeruje se kako je do pojave trećeg bubrega došlo zbog abnormalnih procesa za vrijeme formacije embrija, navodi Fox. 
 

Ključne riječi

Komentara 2

KA
kaptol
10:10 14.05.2020.

Blago njemu moze prodat dva stim novcima moze zivjet kao bubreg u loju

JU
jurajuric120
10:08 14.05.2020.

to odma moreš prodati za 30000€. dva su ti dosta i uzmeš novi golf. 🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije