Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama na moru

Oteti hrvatski pomorac je dobro, na 'tihi način' se radi na njegovu oslobađanju

Brod Lifeline
Foto: Reuters/PIXSELL
25.09.2018.
u 11:25

Gusari su se tijekom napada uspeli ljestvama i prerezali žicu na palubi te su uništili veći dio komunikacijske opreme na brodu

Hrvatski pomorac i drugi članovi posade teretnog broda Glarus, koje su u nigerijskim vodama oteli gusari, dobro su, potvrdili su članovi obitelji i brodarska švicarska tvrtka Massoel Shipping koja radi na oslobađanju talaca, izvijestili su u utorak iz Sindikata pomoraca Hrvatske. 

Nigerijski pirati oteli su 12 članova posade švicarskog teretnog broda, među kojima je i jedan hrvatski državljanin. Brod Glarus napadnut je u nigerijskim vodama, a prevozio je pšenicu od Lagosa do Port Harcourta. 

Gusari su se tijekom napada uspeli ljestvama i prerezali žicu na palubi te su uništili veći dio komunikacijske opreme na brodu. 

Sedmero talaca su Filipinci te po jedan iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Ukrajine i Rumunjske.

Iz sindikata su jučer naveli da su u kontaktu s kolegama iz švicarskog sindikata te da švicarska brodarska tvrtka Massoel Shipping nastoji riješiti nastalu situaciju na "tihi način“, kako se takve situacije najčešće i rješavaju.

Ključne riječi

Komentara 4

TO
torente
11:44 25.09.2018.

Dobro da je Švicarska kompanija, da je Hrvatska pirati bi trazili otkupninu 100 mil. dolara a HDZ bi rekao da su trazili 500 njima dali 100 sebi uzeli 400.

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
11:50 25.09.2018.

Tiho rade na oslobađanju...šalju im slike Anemičnog i Tukke, nadaju se da će umrijeti od dizenterije.

MI
miholjčan
12:36 25.09.2018.

"...na tihi način se radi na njegovom oslobađanju." Tko je ovdje lud. Rade na tihi način i objave u novinama. E stvarno su "tihi"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije