Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava u Rumunjskoj

Oteo, silovao i ubio djevojku (15), a sada je pronađeno i tijelo druge žrtve

Gheorghe Dinca
Foto: Reuters/Pixsell
06.08.2019.
u 07:20

Gheorghe Dinca (65), mehaničar iz Caracala u Rumunjskoj priznao je ubojstvo dviju djevojaka, Alexandre (15) i Luize (19)

Rumunjsko državno odvjetništvo priopćilo je u ponedjeljak da je pronašlo posmrtne ostatke koji bi mogli pripadati drugoj djevojci koju je oteo i ubio osumnjičenik uhićen prije deset dana, što je snažno potreslo zemlju.

"Torba s posmrtnim ostatcima i s pepelom pronađena je na mjestu koje je naveo osumnjičenik", u šumi blizu Caracala, na jugu, rekla je glasnogovornica državnog odvjetništva za borbu s organiziranim kriminalom (DIICOT) Mihaela Porime.

Osumnjičenik, Gheorghe Dinca (65), mehaničar iz Caracala, "rekao je da posmrtni ostatci pripadaju Luizi", dodaje Porime uz napomenu da se čekaju rezultati DNK analize kako bi se potvrdio identitet žrtve.

Dinca je priznao otmicu i ubojstvo dviju djevojaka, Alexandre (15) i Luize (19), ali nije rekao kamo je sklonio tijelo potonje koja se od travnja vodi kao nestala.

DIICOT je u subotu potvrdio Alexandrinu smrt na temelju DNK analize, dodajući da genetski profil pougljenih zuba pronađenih u limenoj bačvi iza kuće odgovara onome djevojčinih roditelja.

Tisuće ljudi su sudjelovale u prosvjedima osuđujući "nesposobnost" policije koja je otezala s pokretanjem istrage o nestanku djevojaka.

Alexandra je 25. srpnja s telefona u otmičarevoj kući triput nazvala broj 112 za hitne slučajeve rekavši da ju je dan ranije oteo muškarac i silovao te dajući podatke o mjestu svog zatočenja.

No policiji je trebalo 19 sati da pronađe osumnjičenikovu kuću i u nju uđe, nakon niza krupnih pogrješaka koje su policijskog načelnika Ioana Budu stajale dužnosti.

Ministar unutarnjih poslova Nicolae Moga podnio je pak ostavku a protiv nekolicine policajaca i državnih odvjetnika vodi se stegovni postupak zbog propusta u istrazi.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
10:20 06.08.2019.

I oni se usrecili sa policijom, kao i mi

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
08:57 06.08.2019.

Luđaka ima svugdje !

MA
marli
10:01 06.08.2019.

Njemačka više nije Njemačka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije