Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlostavljanje

Otac žigosane djevojke: Ovo traje već niz godina, napao je iz dosade

Adem Shala i njegova kći
Foto: Frane Šarić
1/4
07.02.2019.
u 16:17

Ravnatelj nije zvao ni policiju ni hitnu, a nije htio ni da se novinari miješaju.

Otac zlostavljane djevojke iz zadarske srednje škole dao je izjavu za novinare u kojima je rekao što se dogodilo u najnovijem incidentu i rekao da se takve stvari događaju već par godina.

- Oko 10 ujutro napravili su žig zapaljivim predmetom. Prvo su pokušali na licu, a onda u ruku. Na to joj je nasilnik rekao "sad si ustaša, tako da znaš" - rekao je otac na upit novinara da opiše što se dogodilo.

Njegova kćerka duže vrijeme doživljava prijetnje.

Osim nje, žigosan je i njezin prijatelj. Žigove je uočila profesorica tjelesnog odgoja nakon čega su išli na razgovor kod ravnatelja. Navečer nakon što je došao s posla otišli su svi kod ravnatelja na razgovor. 

- Nije htio novinare - rekao je otac i dodao - bilo mi je sumnjiva cijela situacija -

Rekao je i kako su im jučer stigle prijetnje na WhatsApp.

Smatra da napad nema veze s njihovom narodnošću.  

- Uzeli su joj jednom mobiteli i tražili 10 kuna - rekao je otac.

Na pitanje da li je politički angažiran rekao je da je predsjednik zajednice Albanaca u Hrvatskoj.

Zatim je i djevojka rekla svoju verziju.

- Ja i moj kolega smo sjedili u klupi, iza nas je sjedio počinitelj, zagrijavao je upaljač, nakon što ga je zagrijao, prislonio mi ga je dva puta i onda je rekao "Sad imaš slovo U, možeš se hvaliti da si ustaša" - rekla je djevojka.

Nakon toga je upaljač prislonio i njezinom kolegi. Kad je profesorica primijetila, rekli su joj tko je to napravio i odvela ih je skupa s njim kod ravnatelja.

- Nakon što smo razgovarali s ravnateljem, razrednica nas je pustila da odemo doma, ja i on, i razrednica je sazvala u 18 sati s roditeljima sastanak da se tu riješi sve - rekla je djevojka.

Zašto nisu prijavili odmah?

- Nismo htjeli jer bi nas odmah napadali zašto smo ga izdali jer su oni rekli da je to bila zezancija, da ga nismo smjeli izdati - rekla je.

Misli li da je razlog to što je pripadnica albanske manjine?

- Nije razlog. On je onako čisto iz dosade to napravio - rekla je

Osjeća li se ugroženo?

- Pa malo - rekla je.

Dječaku kojeg je također ožario nije rekao ništa, a njemu zapravo nije uspio otisnuti U, samo mu je prislonio upaljač, rekla je djevojka.

Je li napadač bio dosad problematičan.

- Problematičan je u razredu i to, ali većinom nisam imala nikad problema s njim - rekla je djevojka.

Rekla je i da se policija nije odmah pozvala te da misli da to nije u redu.

Ključne riječi

Komentara 56

Avatar Crocrodil
Crocrodil
16:45 07.02.2019.

Znači da je riječ o ustaškom obilježju, a ne običnom obliku upaljača, obavijestio nas je sam "satiričar"..."konceptualni umjetnik"..."ustaški žigotvorac" ... Jer je tako u svom "izopačenom srednjoškolskom ustaškom umu" namjeravao "žigosati" dvoje učenika ispred sebe, podlo, pokvareno i fašistički.... a ne jer mu je oblik upaljača najviše na to ličio. Ne jer je vjerojatno blesav i pomalo agresivan, "duhovit" kao Frljić itd... Da mediji nisu istaknuli u prvi plan "popratni komentar" ovo bi bila rasprava o agresiji u školama, stručnim službama i sličnim svakodnevnim piz.arijama... Ovako je to "Goropadni napad Ustaše na ugroženu Albanku". P. S. zašto ne znamo.koje je nacionalnosti drugi učenik? Da nije možda Hrvat, pa je i tako "ustaša" a onda ne može biti ni "ugrožen"?

DU
Deleted user
16:59 07.02.2019.

Mala je rekla da nije razlog bio sto je Albanka. Znaci taj idiot bi to napravio svakome, treba ga kazniti i gotovo. Da je mala bila srpkinja, u Srbiji bi vec sazvali krizni stab kako ustase pale srbe u hrvatskoj, Pupovac bi vec bio pripremio vijenac Taj djecak je neodgojen i glup, sve price o politickom razlogu su bez veze. Leftardi, mozete opet u krpe, sve ok

HU
HugoMrgud
16:41 07.02.2019.

najbolje bi bilo da se U izbaci iz abecede, neš ti nešto,gluparije maloljetničke ,dečko je htio malo pažnje a ovi odma cijela frka. Dam se okladiti da nitko ni riječi nebi napisao da je ovaj napravio žig petokrake................a žigosanje je žigosanje bez obzira na izgled žiga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije