Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznao odnos

Otac troje djece silovao curicu, a kaže: Izgledala mi je starije

sud u Slavonskom Brodu
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
12.02.2014.
u 18:25

Djevojčicu je na motoru vozio doma, no prošao je pokraj njezine kuće uz objašnjenje da “idu napraviti još jedan krug”

I. M. (34) iz Davora nepravomoćno je danas na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu osuđen na dvije godine zatvora za silovanje maloljetnice. Sudsko vijeće prihvatilo je navode tužiteljstva koje ga je teretilo da je u srpnju prošle godine u jednom selu u zapadnom dijelu Brodsko-posavske županije silovao djevojčicu kojoj je tada bilo samo 15 godina.

Ona se nakon jedne sportske priredbe oko ponoći pješice vraćala kući. On ju je povezao mopedom i, umjesto da je ostavi kod kuće, produžio do jedne livade izvan sela, na kojoj ju je nasilno skinuo s vozila i obavio gnusan čin.

– Točno je da smo imali seksualni odnos, ali ona je izgledala starije i bilo je dobrovoljno – branio se I. M.

Sud je, međutim, utvrdio kako je njegova obrana bila u proturječnosti s činjenicama. Insinuacije da je djevojčica mogla skočiti s motora i pobjeći te njegova tvrdnja kako ga je ona čekala bili su, prema mišljenju predsjednice Sudskog vijeća Marije Balenović, usmjereni na izbjegavanje kaznene odgovornosti. Tomu u prilog govori i činjenica da I. M. nije znao odgovoriti na pitanje zašto ga je djevojčica čekala.

Nasuprot tome, iskaz oštećene bio je dosljedan, a potvrdile su ga i ogrebotine i ozljede te mišljenje vještaka.

– Djevojčica je s povjerenjem sjela na motor osobe koju je otprije poznavala i za koju je znala da ima ženu i troje malodobne djece. Ništa joj nije bilo sumnjivo ni kada je prošao pokraj njezine kuće rekavši kako ide napraviti još jedan krug. Vjerovala mu je, a on je to povjerenje zlorabio – kazala je sutkinja.

Kod izricanja visine kazne Sud je u obzir uzeo činjenicu da optuženik dosad nije osuđivan. Obrana je najavila da će se žaliti na presudu.

Komentara 37

HR
hrxxx111
20:02 12.02.2014.

2g ? krusnu ti mrvu...

Avatar Croa Croica
Croa Croica
20:46 12.02.2014.

Sramota za tako malu kaznu, stoku treba kastrirati

JA
josip adric
20:33 12.02.2014.

Što veče zlo i nered manja kazna ,zaista čudno pogotovo u ovakvim slučajevima ,po meni minimum 20 g i točka .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije