Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA NA PAGU

Otac poginulog: Da sam barem ja umjesto sina otišao u nebo!

prometna pag (1)
Foto: Filip Brala/Pixsell
1/12
25.04.2010.
u 08:28

Petero mladih, od kojih su poginuli djevojka i dva mladića, navodno se vraćalo iz noćnog provoda. Pijani vozač kasnije je prijetio samoubojstvom.

Vozač Tonči Stupičić, izvještava policija, osim što je prebrzo vozio, upravljao je pod utjecajem alkohola – imao je 0,85 promila. A vozački ispit, doznajemo u policiji, položio je tek prije mjesec dana. Uvidjevši što je učinio, Tonči Stupičić sa svog je mobitela navodno odmah pozvao policiju i hitnu pomoć, no kada je policija došla na mjesto nesreće, Stupičić je sjeo u policijski automobil, odvezao se njime do kuće, uzeo očevu lovačku pušku te na plaži u Povljani prijetio da će se ubiti.

– Nakon dojave o prometnoj nesreći, na mjesto događaja stigao je policijski službenik koji je unesrećenima pružio hitnu medicinsku pomoć. Za to vrijeme 22-godišnji vozač udaljio se s mjesta nesreće službenim vozilom, u kojem je policajac ostavio ključ u bravi zbog žurnosti postupanja prema unesrećenima, i odvezao se prema mjestu Povljana te je iz kuće uzeo očevu lovačku pušku. Policajci su ga ubrzo zatekli na plaži u Povljani, gdje je prijetio samoubojstvom, ispalivši hitac iz puške u zrak. Na nagovor policajaca i oca predao je pušku, a potom je doveden na kriminalističko istraživanje – navode iz PU zadarske.

Protiv njega će u dogovoru s nadležnim državnim odvjetništvom biti podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće i oduzimanja tuđe pokretne stvari, a po završetku kriminalističke obrade, i nakon triježnjenja u policiji u Pagu, bit će priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.

Ozlijeđeni je mladić stabilno

Mještani Povljane, koji su bili u šoku, još uvijek ne mogu vjerovati da su ostali bez svojih mladih sumještana koji su bili rodbinski povezani i jako dobri prijatelji.

Na mjestu strašne nesreće smo zatekli oca teško ozlijeđenog Darija Škode, koji nam je, još izbezumljen od boli, kazao da mu sin do nedjelje ujutro nije ni znao da je izgubio svoje najbolje prijatelje.

– Otišao sam do njega u bolnicu, dobro je, ali još je bio u velikom šoku. Pitao sam ga kako je, ali nije mogao govoriti puno, odgovorio je koliko je mogao – kazao je otac Darija Škode.

Martina Škoda bila je učenica četvrtog razreda Turističko-ugostiteljske škole u Zadru i upravo je danas, kako nam kažu mještani, trebala otići po haljinu za maturalnu zabavu. Pred njenom kućom okupila se mnogobrojna rodbina i prijatelji, no nitko od njih nije bio raspoložen za razgovor.

Majka potresena

Kazali su samo da je Martina bila maturantica kojoj su snovi o fakultetu prekinuti. Njena majka, koja osim nje ima još dva sina, bila je u stanju šoka, a pomoć su joj morali pružati i liječnici.

Poginuli Marin Orlić trebao se oženiti u listopadu, što nam je potvrdio i njegov otac.

– Nisam sposoban ništa govoriti, pokušajte me shvatiti. Volio bih samo da sam umjesto sina ja otišao na nebo – zavapio je otac poginulog Marina Orlića koji ima još jednog sina.

Nedavno se, doznajemo, Marin i zaposlio, a njegova djevojka iz Paga, inače studentica u Rijeci, u nedjelju je trebala doći u Povljanu.

I u kući prerano preminulog Ante Pogorilića prolamali su se bolni jecaji, a i tamo je morala intervenirati hitna pomoć jer je majci pozlilo.

– Ajme, brate moj, kako ćeš sada živjeti bez njega – jecala je sestra Milivoja Pogorilića, Antina oca. Kazala je da vozača koji je njihovu djecu poveo u smrt nitko ne krivi. Milivoj nam je tek rekao da su ga o nesreći došli izvijestiti dečki iz sela.

– Svi su oni bili prijatelji, stalno su bili skupa. Ante mi se javio da ide s prijateljima na piće u mjesto, ali kako su se kafići zatvorili, vjerojatno su krenuli dalje, zabaviti se u Pagu – ispričao nam je potreseni Milivoj Pogorilić.

Iz obitelji Tončija Stupičića, koji je skrivio prometnu nesreću, nisu htjeli ništa govoriti. Općina Povljana proglasit će tri dana žalosti, za svaku žrtvu po jedan dan, a zastave s crnim florom već su spuštene na pola koplja.

Prema riječima Dubravka Pogorilića, predsjednika Općinskog vijeća Povljane, pogreb će najvjerojatnije biti u utorak. Pokopat će ih zajedno u bijelim ljesovima.

Ključne riječi

Komentara 68

KN
knjižničarka
16:00 25.04.2010.

O ne, još jedan oltarolizac se javno hvali kako već 43 godina vozi pijan... Pih.

PU
pumbica
13:37 26.04.2010.

Roditelji zar sada vidite?Ono moj sin mora imati auto.I evo što se događa.I slažem se s tim koji kaže da noćne klubove treba zatvoriti.Ili da rade samo do jedanest sati....

AU
Augustiner
08:49 25.04.2010.

Mladi nikako da shvate da nisu besmrtni!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije