Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragična nesreća

Otac poginulog 15-godišnjaka: Oskara je kući vozio trener da bi ga nagradio za dobru igru

Prometna nesreća u kojoj su stradali Oskar Kadrnka i Matija Capar
Foto: JVP Karlovac
1/3
04.06.2018.
u 18:33

Legenda? Ma nisam ja legenda, nisam najbolji, ja sam samo kotačić – rekao je Matija Capar nakon što je osvojio sedmu Kutiju šibica

Oskara su nosili na ramenima, slavili, pjevali, skakali i iskreno se svi skupa veselili, a on je bio glavna zvijezda jer je zabio odlučujući gol na utakmici – s knedlom u grlu kazuje nam Zlatko Kadrnka, otac 15-godišnjeg Oskara, jednog od najboljih kadeta Futsal Dinama koji je u ponedjeljak oko 1.30 sati zajedno s trenerom tog kluba Matijom Caparom (34) poginuo u nesreći na autocesti između Zagreba i Karlovca, nadomak Jastrebarskog.

Nije volio alkohol ni poroke

Nesreća je u crno zavila Hrvatsku, a posebno ljubitelje sporta. Upravo je gol koji je Oskar zabio na futsal turniru koji se u nedjelju odigravao u Šibeniku bio jedan od razloga zbog kojih je mladić sjeo u automobil koji je vozio Capar.

Matija Capar
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

– Oni su na turnir išli jednim kombijem i jednim automobilom. Na putu u Šibenik Oskar se vozio u kombiju, a nakon što je zabio taj gol, kao nekakvu, ajmo reći, nagradu dali su mu da se natrag vozi u automobilu s trenerom koji ga je trebao i odbaciti do kuće – govori Oskarov otac, inače prvi Hrvat koji je uspješno uspio završiti čuveni reli Pariz – Dakar. Tragično preminuli mladić sjedio je na stražnjem sjedalu iza vozača, a s njima dvojicom u automobilu još su bili i djevojka Matije Capara koja je sjedila na suvozačkom sjedalu te Oskarov maloljetni suigrač. Ona je u nesreći slomila nogu, a Oskarov prijatelj praktički je prošao bez ozljeda.

Iako službene potvrde u ponedjeljak nije bilo, čini se da glavni krivac za prometnu nesreću nisu ni alkohol, prebrza vožnja ili koji drugi “klasični” ubojica, nego jednostavno – umor. Naime, futsalovci su u nedjelju rano ujutro krenuli put Šibenika, tamo proveli cijeli dan te se zatim kasno navečer zaputili natrag u Zagreb. Prema policijskom izvješću, do nesreće je došlo nakon što je Matija Capar, vozeći autocestom, počeo lagano skretati udesno te je desnim kotačem zahvatio mekani teren pokraj autoceste. Tu je izgubio kontrolu nad autom i zabio se u metalnu ogradu, a potom i u betonski stup nadvožnjaka – jedini na cijeloj toj dionici. Od crvenog Renault Clija ostala je samo hrpa lima.

Gotovo i prije nego što je završio policijski očevid, vijest o ovoj tragediji počela se širiti futsalskim krugovima. Klubovi su u ponedjeljak na svojim stranicama izražavali žaljenje, a igrači s kojima smo razgovarali nisu mogli pronaći riječi kojima bi opisali prazninu koja ostaje. Capi, kako su ga prijatelji zvali, bio je istinska legenda ovog sporta, trofejni malonogometaš koji je na terenu bio beskompromisni borac, dok je izvan njega bio skroman, miran i iznimno pošten dečko. Njegov zarazni osmijeh nešto je što će se svakome tko ga je ikad upoznao zauvijek urezati u pamćenje.

Nije mogao suspregnuti suze

Ne postoji osoba koja je s njim barem jednom popila piće ili radila intervju, a da bi o njemu našla ijednu lošu riječ. S njim ste uvijek imali o čemu razgovarati, posebno ako je riječ bila o sportu. Nikad nije volio alkohol ni bilo koje druge poroke, živio je izuzetno sportski.

Capar je bio jedan od najboljih igrača futsala kojeg je Hrvatska ikad imala, osvajao je naslove u Orkan Prometu, Nacionalu i Alumnusu, a od 2015. godine bio je član Futsal Dinama u kojem je bio igrač, trener, pedagog i sve što se od njega zahtijevalo. Od 2004. godine nastupao je za reprezentaciju Hrvatske, bio i njezin kapetan, a sa sedam osvojenih Kutija šibica najtrofejniji je igrač tog prestižnog turnira. Javnosti je možda najviše ostao u sjećanju kada je na Euru 2014. godine kao ‘leteći golman’ zabijao Španjolskoj i Češkoj i odveo Hrvatsku do četvrtfinala. Na sličan način, u zadnjim trenucima susreta, zabio je prije desetak dana za Futsal Dinamo u polufinalu doigravanja prvenstva Hrvatske, a nitko nije ni slutio da će to biti zadnji gol ovog istinskog majstora.

– Legenda? Ma nisam ja legenda, nisam najbolji, ja sam svugdje samo jedan kotačić – rekao je nakon osvajanja sedme Kutije šibica, a upravo ta izjava najbolje opisuje skromnost, ali ujedno otkriva i veličinu Matije Capara. Svi njegovi trener i suigrači isticali su ga kao dobrog duha svlačionice, a cijenili su ga i protivnici koji su prepričavali kako ih je često tješio na terenu. Kad je u prosincu prošle godine na terenu preminuo Mate Čuljak, proslavljeni igrač i jedan od osnivača Futsal Dinama, Capar nije mogao suspregnuti suze. Izjavio je da bi dao sve što je ikad osvojio samo da se njegov prijatelj izvukao, a sada je, samo nekoliko sati nakon što je Čuljak dobio svoj mural, i njegov život okončan. Poznajući njihov sportski duh, uvjereni smo da će njih dvojica haklati i ‘tamo gore’...

Idućeg vikenda trebali su na turnir u Split

Krešimirov kup na kojem je u nedjelju između ostalih zaigrao i Futsal Dinamo završni je turnir serije Croatia futsal Mastersa U-17 u organizaciji MNK Crnica. Na turniru koji se održava u Šibeniku tog je dana između 9 i 21 sat odigrano čak šesnaest utakmica, a titula pobjednika pripala je Aurelia Futsalu iz Vinkovaca. Igrači Futsal Dinama uspjeli su se probiti do polufinala, a zatim su u utakmici za 3. mjesto pobijedili slavonski MNK Brod s rezultatom 4:3, a odlučujući gol zabio je upravo Oskar Kadrnka koji se time prometnuo u heroja utakmice. Svi skupa slavili su do otprilike 22 sata kada su se zaputili natrag u Zagreb. Oskar je već idućeg vikenda sa suigračima trebao nastupiti na futsal turniru u Splitu...

Komentara 28

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
19:11 04.06.2018.

Strašna tragedija!Sućut obitelji.Počivali u miru Božjem.

DU
Deleted user
20:43 04.06.2018.

Strašno .....oba dečka su bila dobri ljudi. Plačem cijeli dan. Svi su potrenseni događajem.

NE
Neutralac
21:56 04.06.2018.

Ako je to jedini stup na toj cesti zasto tamo nisu branici postavljeni barem 250 m prije....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije