Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Biste li ga vi pojeli?'

Oca zgrozio ručak koji mu je sin dobio u školi: Ovo je odvratno

školska kuhinja
Foto: Getty Images
1/2
11.09.2019.
u 09:39

Otac David Rutherford (47) iz Blairgowrieja u Škotskoj zgrozio se kada je vidio što je njegovu sinu posluženo za ručak u lokalnoj srednjoj školi.

Ako ste mislili da je kuhinja u našim školama loša, ništa bolje očito nije ni u mnogo bogatijim zemljama.

Otac David Rutherford (47) iz Blairgowrieja u Škotskoj zgrozio se kada je vidio što je njegovu sinu posluženo za ručak u lokalnoj srednjoj školi.

– Bi li itko od vas ovo pojeo? – upitao je otac na Facebooku svoje prijatelje uz fotografiju pljeskavice neobične sive boje koja se nalazi između dva komada kruha.

– Izgubili smo svu nadu u to da će djeca u školi dobiti dobar ručak. Pakirat ćemo im ručak ili ćemo im reći da dođu kući jesti. Zgroženi smo. Sada možete razumjeti zašto djeca odlaze u jeftine trgovine i pekare, ovo je odvratno – napisao je revoltirani otac, piše Metro.

Dodao je kako u školi ne očekuju pravi gurmanski obrok, no da je ovo potpuno pogrešno.

Nakon njegove objave javili su se i drugi roditelji koji su podijelili svoja iskustva o obrocima svoje djece u školama. Među njima je i pileći medaljon u pecivu, kao i jedna kriška šunke te žlica svježeg sira između dva kruha.

Tvrtka Tayside Contracts, koja je odgovorna za obroke u tamošnjim školama, ispričala se za siromašne obroke, no dali su i objašnjenje za sivi burger.

– Važno je prepoznati da je to bila pljeskavica od puretine, a ne govedine, pa se očekuje takva bijela boja mesa – rekla je Carol Haxton.

 

Komentara 23

Avatar Danco2
Danco2
13:14 11.09.2019.

postoji uopce kod nas koja srednja skola u kojoj se posluzuje rucak tj obrok

VL
vlatx
12:08 11.09.2019.

Čekaj, zar se samo u našim školama provodi zdrava prehrana? Cijela Europa djeci sprema normalna jela u školi a kod nas se razvila cijela filozofija oko zdrave prehrane.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
15:49 11.09.2019.

Koliko se ja sjecam i u vrticu i u skoli ( do4. razreda) hrana je bila sasvim dobra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije